Musiikki

MACHINE HEAD


Järjestäjä:Machine Head
Paikka:Tapahtumakeskus Telakka
Osoite:Henry Fordin katu 6
00150 Helsinki
Pääsymaksu:41

Lähde:Lippupiste

MACHINE HEAD

MACHINE HEAD SAAPUU HELSINKIIN TOUKOKUUSSA BURN MY EYES -KIERTUEEN MERKEISSÄ

Groovemetallin ja nykyaikaisen thrashin nimekkäimpiin ja pitkäikäisimpiin yhtyeisiin kuuluva Machine Head konsertoi Helsingin The Circuksessa toukokuun 25. päivä 2020. Konsertti on osa yhtyeen Burn My Eyes -debyyttialbumin 25-vuotisjuhlakiertuetta.

Groovemetallin ja nykyaikaisen thrashin suurimpiin nimiin kuuluva Machine Head perustettiin entisen Vio-Lence-kitaristi Rob Flynnin ja basisti Adam Ducen voimin vuonna 1991. Kitaristi Logan Maderin liityttyä yhtyeeseen Machine Head sai levytyssopimuksen suurelle Roadrunner Recordsille, ja julkaisi järisyttävän, Panteran groovea ja Bay Area -thrashia yhdistelevän esikoisalbuminsa Burn My Eyes vuonna 1994. Debyytti myi maailmanlaajuisesti yli puoli miljoonaa kopiota ja sitä seurasi lähes kaksi vuotta kestänyt kiertue, joka vakiinnutti yhtyeen saman tien myös Euroopassa.

Vuoden 1997 More Things Change vei Machine Headin musiikkia vauhdikkaampiin, ajan hengen mukaisesti nu-metallisiin ja progressiivisempiinkin suuntiin. Raskaana jatkunut kiertue-elämä tiputti Logan Maderin yhtyeen kyydistä, ja yhtye purki syntejään seuraavalla levyllään Burning Red (1999). Albumilta lohkaistiin myös yhtyeen ensimmäinen single ja video, From This Day. 2001 ilmestyi Supercharger, jonka kappale Crashing Around You aiheutti yhtyeelle lähes potkut levy-yhtiöltä syyskuun 11. päivän iskuista vielä vereslihaisessa Amerikassa. Kriisin hälvennyttyä, vuonna 2003 ilmestyivät ensin livealbumi Hellalive ja sitten arvostelumenestys Through the Ashes of Empires. Kuvatallenne Elegies (2005) päätti erällä tavalla yhtyeen historian ensimmäisen jakson, sillä vuoden 2007 Blackening toi Machine Headin ryminällä modernin thrashmetallin etulinjaan.

Siellä se on siitä saakka pysynytkin läpi Unto the Locustin (2011) ja sitä seuranneen Machine F**king Head Live! -albumin, sekä pitkän Roadrunner-yhteistyön jälkeen tehtyjen Bloodstone & Diamondsin (2014) ja Catharsisin (2018), jonka jälkeen yhtyeessä Burn My Eyesillä soittaneet Logan Mader ja rumpali Chris Kontos ovat palanneet yhtyeeseen livejäseninä.

KONSERTTI:
MACHINE HEAD (USA)
ma 25.05.2020 The Circus, Helsinki
Ovet klo 19
K-18