event-217358 event-217358

Musiikki

TUOMARI NURMIO & TOHTORI HILLILÄ


Järjestäjä:Tuomari Nurmio
Paikka:Tampere-talo, Pieni sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:32

Lähde:Lippu.fi

TUOMARI NURMIO & TOHTORI HILLILÄ

Hannu "Tuomari" Nurmio ja Markku "Tohtori" Hillilä tarjoavat odotetulla keikallaan tiivistetysti ilmaisten ”sähköshamanistista, primitiivistä alkumusiikkia, mörinää, huutoa ja hakkausta”. Kun on kysymys näiden kahden ilmiömäisen muusikon yhteistyöstä, tuo ei liene liioittelua.

Tuomari Nurmio on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia, myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 19 studioalbumia, joista kaksi on myynyt kultaa. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, juhlittujen konserttien ja tunnustusten lista on pitkä – mainittakoon tässä Nurmiolle ainoana rockmuusikkona myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Markku "Make" Hillilä on puolestaan ”aggressiiviseksi ja metronomintarkaksi” kuvattu rumpali. Hillilä on soittanut Tuomari Nurmion yhtyeissä 1980-luvun puolivälistä lähtien. Tätä ennen hän on soittanut mm. Hasse Wallin yhtyeessä. Tuomari Nurmio ja Tohtori Hillilä ovat soittaneet yhdessä useita keikkoja, joita arvioimaan laitetut musiikkialan taitavat kriitikot ovat nautiskelleet sanattomina. Keikalta voidaan siis odottaa ihan mitä vain!

Konsertissa on väliaika.