Musiikki

VILLE HAUTAKANGAS: 12 KANTAESITYSTÄ PIANOLLE, OSA 3


Järjestäjä:Ville Hautakangas
Paikka:Tampere-talo, Pieni sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:10

Lähde:Lippupiste

VILLE HAUTAKANGAS: 12 KANTAESITYSTÄ PIANOLLE, OSA 3

Ville Hautakangas: 12 kantaesitystä pianolle, osa 3

Pianisti Ville Hautakangas esittää konserttisarjansa kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa Roope Mäenpään, Jami Kiannon, Roger Wanamon ja Jonne Valtosen uudet teokset. Yhteensä konserttisarjassa esitetään 12 kotimaisen säveltäjän kantaesitykset.

- Numero 12 ja sen kerrannaiset ovat antaneet muodon monille pianokokoelmille. Tšaikovskin Vuodenajat, Chopinin 12 etydin sarjat, Debussyn 12 etydiä, Bachin 48 preludia ja fuugaa, Šostakovitšin 24 preludia ja fuugaa. Itse päädyin 12 pianoteokseen, koska alkuperäisenä ajatuksenani oli esittää uusi pianoteos joka kuukausi vuoden ajan. Se ei kuitenkaan ollut konserttien järjestämisen kannalta järkevää, kuvailee Hautakangas konserttisarjaansa.

Pianisti Ville Hautakangas esittää teokset kolmessa konsertissa, neljä teosta kerrallaan. Toukokuun 2020 konsertti on samalla konserttisarjan päätöskonsertti.

Konserttisarjan kolmannessa osassa kuullaan neljä kantaesitystä:

Roope Mäenpää: Kolloidi
Jami Kianto: (uusi teos)
Roger Wanamo: (uusi teos)
Jonne Valtonen: 14.4k handshake

Ville Hautakangas on toiminut Tampere Filharmonian pianistin tehtävissä vuodesta 2002 alkaen. Tampereen Musiikkiakatemialla Hautakangas on opettanut pianonsoittoa ja säestänyt vuodesta 2007 alkaen. Nykymusiikkiyhtye TampereRaw kiinnitti Hautakankaan vakituiseksi pianistikseen vuonna 2010. Hän on opiskellut Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa sekä Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulussa Berliinissä opettajinaan Martti Rautio, Lauri Väinmaa ja Georg Sava. Vuonna 2000 Ville Hautakangas palkittiin II palkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa Oulussa. Hautakangas harrastaa lisäksi ammattimaista valokuvaamista.

Konsertin kesto noin 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Tuotanto Tampere-talo