event-251179 event-251179

Teatteri ja ooppera

9 HYVÄÄ SYYTÄ ELÄÄ


Järjestäjä:Lappeenrannan kaupunginteatteri
Paikka:Lappeenrannan kaupunginteatteri, pieni näyttämö
Osoite:Kaivokatu 5
53100 Lappeenranta
Pääsymaksu:28

Lähde:Lippu.fi

9 HYVÄÄ SYYTÄ ELÄÄ

9 HYVÄÄ SYYTÄ ELÄÄ
Ensi-ilta 9.12.2020 klo 19.00 Pienellä näyttämöllä

Ihmisyyden pronomini ei ole minä vaan me.

Klara on mielenterveyskuntoutuja, joka on ajautunut yhteiskunnan reunalle syrjäytyen niin työelämästä, opiskelusta kuin ihmissuhteistakin. Klara muuttaa ensimmäiseen omaan kotiinsa, jossa hän tarkkailee elämää lähiöyksiönsä ikkunasta. Pitäisi aktivoitua ja uskaltautua ulos maailmaan, mutta se ei ole helppoa.

Klara kohtaa uudessa alussaan monta hankaluutta, mutta löytää myös rosoisesta lähiöstä kauneutta, elämän murjomia kohtalotovereita sekä armoa. Mielikuvitus sekä kyky nauraa itselle harmauden keskellä auttavat palauttamaan värit Klaran elämään.

Näytelmä antaa äänen herkkyydelle ja lausuu vastalauseen yksilökeskeiselle arvomaailmalle sekä suoritusyhteiskunnan odotuksille. Se on toiveikas selviytymistarina ihmisestä, joka saa luotua yhteyden takaisin itseensä, muihin ja luontoon.

Yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat vakavia teemoja, mutta niiden ympärille muodostuva lohdullinen tarina sekä draaman keskellä pirskahteleva huumori luovat uskoa paremmasta huomisesta.

Jatkaa ohjelmistossa keväällä 2021

Ohjaus: Ilmari Pursiainen
Lavastus: Samuli Halla
Näyttelijät: Jarno Hyökyvaara, Seppo Kaisanlahti, Vilma Putro, Noora Koski, Jussi Lankoski, Eppu Pastinen, Netta Salonsaari, Pirkko Uitto

Esitysoikeuksia valvoo: Nordic Drama Corner Oy