event-246630 event-246630

Teatteri ja ooppera

HYLJE, Kajaani


Järjestäjä:Kajaanin kaupunginteatteri
Paikka:Teatteritalo
Osoite:Kauppakatu 14
87101 Kajaani
Pääsymaksu:28

Lähde:Lippu.fi

HYLJE, Kajaani

HYLJE
Lohduttaako sokeri, kun pelottaa?

Hylje-näytelmän keskiössä on merenrannalla asuva ydinperhe. Se on päättänyt sulkea ovensa ja silmänsä todellisuudelta, kun sotia ja muita kriisejä pakenevat ihmiset hakevat turvaa Euroopasta.Perheen huolella rakennettu idyllinen rauha, turvan tunne ja käsitys yhteisestä moraalista järkkyy, kun kotirantaan ajautuu ihminen. Tuo tapahtuma seuraa perhettä vuosikymmeniä.

Näytelmä rakentuu kolmesta näytöksestä, joista jokaisen välissä on kulunut kymmenen vuotta.Hylje-esitys toimii sadun logiikalla. Tapahtumat ylittävät reaalimaailman lainalaisuudet, ja henkilöt näyttäytyvät hetkittäin koomisessa valossa, kun he pyrkivät säilyttämään kontrollin hallitsemattomien asioiden edessä. Kaikki palautuu tapahtumiin merenrannalla eli perheen kollektiiviseen traumaan, jonka ympärille näytelmä kutoutuu.

Hyljeon näytelmä pelosta, joka asettuu arvojen edelle; se on eräänlainen dystopia, eli tulevaisuuden kauhukuva, johon ihmisellä ei ole varaa. Mitä yksittäiselle ihmiselle, perheelle ja laajemmin yhteiskunnalle tarkoittaa se, että pelko asettuu arvojen edelle? Lohduttaako sokeri, kun pelottaa?

Kirjoittanut Marie Kajava
Ohjaus Riikka Oksanen
Lavastus Markku Hernetkoski
Pukusuunnittelu Riitta Raunio
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Videosuunnittelu Topi Lindh
Näyttämöllä Salla Loper, Helka-Maria Kinnunen, Mika Silvennoinen ja Sampsa Timoskainen

Kantaesitys7.11.2020 Teatteritalossa

Kesto noin 2 tuntia, sisältää väliajan.
Suosittelemme yli 12-vuotiaille.

Liput 28/15/13 e
Liput ennakkoesitykseen 21/15/10 e