event-251600 event-251600

Musiikki, Lasten tapahtumat

JAZZ'N JAM


Järjestäjä:Jazz'n Jam
Paikka:Malmitalo
Osoite:Ala-Malmin tori 1
00700 Helsinki
Pääsymaksu:min 7 € - max 12

Lähde:Lippu.fi

JAZZ'N JAM

Jazz’n Jam: Kaisa´s Machine 15.9.2020 klo 19.00

Kaisa Mäensivu on yksi suomalaisen jazzin suurista tulevaisuuden nimistä. Opintonsa Sibelius-Akatemiassa aloittanut mutta sittemmin New Yorkiin opiskelemaan suunnannut ja miljoonametropoliin kotiutunut kontrabasisti esiintyy oman yhtyeensä lisäksi lukuisissa kokoonpanoissa niin Suomessa kuin maailmalla. Mäensivun ensimmäinen oma albumi oli vuonna 2017 ilmestynyt Kaisa’s Machine -yhtyeen kanssa äänitetty In the Key of K. Se esitteli Mäensivun sävellysten muodossa kypsän näkemyksen modernista jazzista ja laatuyhtyeen saumattomasta yhteistoiminnasta. Mäensivun ohella Kaisa’s Machinen vakijäseniin kuuluvat myöskin lennokkaasti uransa avanneet muusikot, rumpali Jonatan Sarikoski sekä saksofonisti Max Zenger ja pianisti Mikael Myrskog.

Kokoonpano: Max Zenger (saksofonit); Mikael Myrskog (piano); Kaisa Mäensivu (kontrabasso); Jonatan Sarikoski (rummut)

kotisivu: kaisamaensivu.com

////

Jazz’n Jam: MINE 13.10.2020 klo 19.00

MINE on kesällä 2017 perustettu suomalainen jazzbändi. Yhtye inspiroituu muun muassa Dale Cooperista, Merihaasta, kotimatkoista ja tekstiviesteistä. Sen musiikissa vapaan improvisaation abstraktius yhdistyy vahvoihin sävellyksiin ja tarttuvat melodiat absurdeihin ja koskettaviin teksteihin.

MINE koostuu Suomen jazzkentän nuorista visionääreistä. He ovat tulleet tunnetuiksi monista yhtyeistä, joihin lukeutuvat mm. Mopo, OK:KO, Joose Keskitalo, Signe ja Mikko Innanen 10+. MINE esiintyy Jazz'n Jam -konsertissa poikkeuksellisesti triona.

Eero Tikkanen - kontrabasso
Toomas Keski-Säntti - piano
Selma Savolainen – laulu

/////

Jazz’n Jam: Iro Haarla Quartet 17.11.2020 klo 19.00

Iro Haarla: piano &sävellykset, Juhani Aaltonen: tenorisaksofoni & huilu, Ulf Krokfors: kontrabasso, Markku Ounaskari: rummut

Pianisti - säveltäjä Iro Haarlan johtama kvartetti esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazz festivaaleilla 2018. Syksyllä 2019 yhtye teki laajan Suomen kiertueen , jonka oli tuottanut Charles Gil / Vapaat Äänet Suomen Jazzliiton ja MES.n tuella.

Vaikka konsertin ohjelmiston lähtökohtana on Haarlan sävellykset, on yhtyeen jokaisen soittajan omaleimainen ja vahva soittotyyli sekä tulkinta olennaisen tärkeä. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen aiempi yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa.

Musiikkimme on valon ja pimeän, seesteen ja myrskyn, sekä ilon ja surun vuoropuhelua. Abstraktien ja dissonoivienkin sävelkulkujen kautta musiikin päämääränä on aina kauneus, koskettavuus ja rauhan tunne. Ikään kuin kulkisimme kohti kirkastuvaa taivaanrantaa.

Esimerkkejä Haarlan musiikillisesta maailmasta vuosien varrelta ovat mm. ECM-Recordsille ja TUM-Records:ille tehdyt levytykset, sekä teokset UMO Helsinki Jazz Orchestra:lle.

Haarlalle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2006, Jazz-Emma palkinnot vuosina 2005 ja 2011, sekä Pori Jazz:in vuoden taiteilijana Ted Curson -palkinto vuonna 2018.

/////

Jazz’n Jam: AINON 15.12.2020 klo 19.00

Aino Juutilainen (sello / sävellys)
Satu-Maija Aalto (viulu / alttoviulu / laulu)
Suvi Linnovaara (saksofoni / klarinetti / huilu)
Joonas Leppänen (rummut)

Rouheaa ja paksua, muhkeaa mörinää.
Hauras haituva leijailee, laskeutuu.
Toistuu, taipuu, teroittuu, tippuu, tasoittuu.
Kutoutuu, nivoutuu ja karkaa pois.

AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama yhtye, jonka musiikis¬sa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain imp¬rovisoitua ja osittain juuri tälle kokoonpanolle sävellettyä. AINONin musiikki on omaleimais¬ta ja sitä onkin vaikea sijoittaa mihinkään olemassa olevaan genreen. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään.

AINONin konsertti listattiin vuoden 2018 top 10 jazzkonsertin joukkoon “kohta… jazzii” -blogissa. Vuonna 2020 AINON sai kutsun säestämään mykkäelokuvaa Loud silents Festi¬vaalille. Lisäksi AINON on valittu hakijoiden joukosta osaksi WeW! 2020 festivaalin ohjel¬mistoa. AINON on esiintynyt mm. HarFestissa, ITÄ 2018 festivaalilla, WeJazz festivaalilla, jaZZanti-konserttisarjassa, Juttiksen Rytmihäiriöklubilla, Turun Musiikkiopistolla ja Validi Karkia -klubilla. Yhtye levytti ensialbuminsa heinäkuussa 2019 Taiken tukemana ja albumi julkaistaan elokuussa 2020 WeJazz Recordsilla.

Kotisivu: www.ainonmusic.com
FB
Instagram
Soundcloud