event-252937 event-252937

Musiikki

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: MUSIIKIN IHMELAPSET


Järjestäjä:Jyväskylä Sinfonia
Paikka:Jyväskylän Kaupunginteatteri Suuri näyttämö
Osoite:Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä
Pääsymaksu:31

Lähde:Lippu.fi

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: MUSIIKIN IHMELAPSET

Musiikin ihmelapset
Ke 13.1. klo 18 ja 20 Jyväskylän teatteritalo
John Storgårds, kapellimestari & viulu

Ernst Mielck: Konserttikappale viululle ja orkesterille
Erich Wolfgang Korngold: Tänzchen im Alten Stil

Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 4 ’Italialainen’ (revisioitu versio, Suomen kantaesitys) Jokainen John Storgårdsin konsertti on kuin ajatushautomo, josta kuoriutuu ahaa-elämyksiä ja oivalluksia. Storgårds on nimittäin väsymätön arkistojen pöllyttäjä ja musiikinhistorian kullanhuuhtoja. Hän etsii jatkuvasti unohdettuja ja harvinaisia sävellyksiä tuoden niitä päivänvaloon yhtä tinkimättömästi kuin klassikoitakin. Hänen luotsaamissaan orkestereissa Lapista Kanadaan onkin saatu kokea alkuvoimaista intensiteettiä, uutta energiaa ja heittäytymisen hurmaa.

Tällä kertaa Storgårds syventyy kolmen ihmelapsisäveltäjän aatoksiin, joita he kirjoittivat suunnilleen parikymppisinä – siis käytännössä jo kokeneina konkareina. Felix Mendelssohnin rakastettu sinfonia heijastelee aurinkoisia Välimeren tunnelmia myös harvoin kuultuna laajennettuna versiona. Elokuvasäveltäjäksi Hollywoodiin päätynyt Erich Korngold muistelee lapsuutensa Wieniä viehkeissä vanhan tyylin tansseissa. Viipurilainen lahjakkuuslupaus Ernst Mielck puolestaan ottaa mittaa klassismin perinnöstä viulistisen kepeällä show’lla.

Nuorissa on tulevaisuus, sen todistavat John Storgårds ja lapsinerot!

Jyväskylä Sinfonian konsertteihin mahdolliset lunastamattomat varaukset vapautuvat kaksi viikkoa ennen konserttia. Jos tämä konsertti on loppuun varattu, kun yrität ostaa lippua, katsothan uudestaan tilannetta to 31.12.2020.