event-253137 event-253137

Teatteri ja ooppera

ANU PENTIK -NÄYTELMÄ


Järjestäjä:Kouvolan Teatteri
Paikka:Kouvolan Teatteri, Päänäyttämö
Osoite:Salpausselänkatu 38
45100 Kouvola
Pääsymaksu:28

Lähde:Lippu.fi

ANU PENTIK -NÄYTELMÄ

ANU PENTIK – NAINEN, JOKA LOI SAVESTA MAAILMAN

Kuusankosken tehdasyhteisöstä 40-luvulta alkava tarina kulkee pohjoiseen Posiolle, tähän päivään ja kohti aina suurempia sekä värikkäämpiä maailmoja.

Eppu Nuotion kirjoittama Anu Pentikin elämäntarinaan perustuva näytelmä kertoo, miten hänestä tuli taiteilija, joka loi savesta elämän itselleen ja työtä sadoille.

Varhain äitinsä menettänyt tyttö kasvoi, ja on saanut kasvattaa unelmiaan, hänen luovuudelleen tilaa antaneiden miesten rinnalla. Lauri-isä ja aviomies Topi ovat tärkeitä Anun tinkimättömän ahkeran työn ja loputtoman energian tukijoita. Näytelmä on myös rakkaustarina, kertomus yli puoli vuosisataa kestäneestä liitosta.

Perheen, yrittäjyyden ja taiteilijuuden yhdistäminen, lama, irtisanomiset. Esteistä mennään ylitse tai lävitse, suoraan kohti katsoen - ja lämmöllä. Anu Pentikin tarina luo uskoa ihmisen omiin voimiin, sinä pystyt!

Tarinan rungon muodostavat Anu Pentikin todelliset elämäntapahtumat, mutta näytelmä sisältää myös fiktiivisiä kohtauksia ja keskusteluja.

KANTAESITYS 1.11.2019 SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ
OHJAUS Tiina Luhtaniemi
DRAMATURGI Inke Dahl
LAVASTUS JA VALOSUUNNITTELU Kalle Ropponen
PUKUSUUNNITTELU Sari Suominen
KOREOGRAFINEN assistentti Satu Taalikainen
ÄÄNISUUNNITTELU Antti Helineva
KAMPAUKSET JA MASKEERAUS Satu Linerva
ERIKOISASIANTUNTIJA Johanna Vuolasto
ROOLEISSA Nina Petelius-Lehto, Satu Lemola, Panu Poutanen, Juha Hippi, Raimo Räty, Annina Rubinstein ja Satu Taalikainen
AVUSTAJAT Matias Husgafvel, Aija Kajama, Heidi Koskinen-Järvisalo, Jenni Rautiainen, Oona Sailio ja Ari Teräväinen