event-254431 event-254431

Teatteri ja ooppera, Tanssi

Liisa Pentti: Neljä x duetto + 1


Järjestäjä:Zodiak - Uuden tanssin keskus, Zodiak Stage, V-ovi, Kaapelitehdas
Paikka:Zodiak - Uuden tanssin keskus, Zodiak Stage, V-ovi, Kaapelitehdas
Osoite:Tallberginkatu 1
00180 Helsinki
Pääsymaksu:alk.30,50

Lähde:Tiketti

Liisa Pentti: Neljä x duetto + 1

Liisa Pentti

Neljä x duetto + 1 

Koreografi Liisa Pentin ohjaama Neljä x duetto + 1 tekee tilaa erityisyydelle, erilaisuudelle sekä monimuotoisen yhteyden ja yhteisöllisyyden mahdollistavalle vuoropuhelulle maailmassa, jossa rajat tuntuvat muuttuvan päivä päivältä korkeammiksi ja luovuuden tila ohuemmaksi.

Neljä x duetto + 1  -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt.

Liisa Pentin  ohjaama teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä. 

Teoksessa tulevat esille niin jokaisen yksilölliset lahjat kuin ryhmän synnyttämä energia ja uteliaisuus sekä hetkessä syntyvien taiteellisten valintojen pohjalta nousevat tilanteet. Kullakin duetolla on omanlaisensa tunnelma ja sisältö, joista muodostuu teoksen tanssillinen ja paikoitellen humoristinenkin kokonaisuus.

Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä kohtaaminen yleisön kanssa. Näiden teemojen kanssa ryhmä on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.

Koreografi: Liisa Pentti
Koreografin assistentit: Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Laura Sorvari
Esiintyjät: Risto Hirvonen, Petra Isoniemi, Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Vilma Koskinen, Jarkko Malmqvist, Marko Nurmi, Antti Selki, Laura Sorvari 
Valosuunnittelu: Ina Niemelä
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Tuottajat: Inari Pesonen, Katja Kirsi
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, tanssiryhmä Liisa Pentti +Co

Kuva | Photo: Sari AntikainenNumeroimattomat istumapaikat.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit (lapsi alle 16-v, opiskelija, työtön, siviilipalvelus- ja varusmiehet, eläkeläinen, teatterialan liittojen jäsenkortit, Nuoren Voiman jäsenkortti, eurooppalainen nuorisokortti) tarkistetaan tapahtuman ovella.

Ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esityksiä.

KANTAESITYS

Pe 26.02. klo 19 (ensi-ilta)
La 27.02. klo 19*

*Taiteilijatapaaminen la 27.2. esityksen jälkeen