event-254333 event-254333

Lasten tapahtumat

PYHIMYS


Järjestäjä:Pyhimys
Paikka:Sibeliustalo, Finlandia-klubi
Osoite:Ankkurikatu 7
15140 Lahti
Pääsymaksu:30

Lähde:Lippu.fi

PYHIMYS

Suomen suosituimpien artistien joukkoon noussut Pyhimys on pitkän linjan räppäri, joka tunnetaan oivaltavista, moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan.

Vuoden 2019 Emma Gaalassa peräti kuusi Emmaa-patsasta kahminut Pyhimys nousi jättisuosioon viimeistään vuoden 2018 Tapa poika -albumillaan. Mm. vuoden kuunnelluimman kappaleen “Jättiläinen” sisältänyttä levyä seurasi vuonna 2019 Matti Mikkolan johtaman Saimaa-yhtyeen kanssa tehty yhteisalbumi “Olisinpa täällä”.

Artistin tuorein albumi, MIKKO, ilmestyi tammikuussa 2020.

“Mikko on mun ikäluokan yleisin nimi ja samalla yleiskäsite mm. sanoissa baarimikko tai ovimikko. Mikko on siis vähän niin kuin kuka vaan, vaikka samalla se olen just minä. Siksi mun uusimman albumin nimi on myös MIKKO.

Mä oon tehny tätä musaa nyt 20 vuotta, mutta vasta viimesen vuoden aikana se huomio on kohdistunu ensisijaisesti Mikkoon, siihen ihmiseen niiden biisien takana. Sen takia tuntui luonnolliselta käsitellä minää kokonaisen CD:n verran, kun se kuitenkin on loputon maailma siinä missä ulkoinenkin todellisuus. En halua sanoa, että kyse olisi silti mistään henkilökohtaisemmasta albumista sinänsä, vaan enemmänkin itsereflektiosta sen kautta miten ihmiset heijastaa mulle mun omaa kuvaa niiden käsitysten kautta.

Tää on tavallaan identiteettipoliittinen teko, eli haluan ottaa sen tarinan mun omaan hallintaan ja kertoa sen just niin vääristellen, kuin itse valitsen.”
, valottaa Pyhimys tulevaa albumiaan.

Pyhimyksen viimeaikaiset live-setit ovat olleet spektaakkelimaisia. Mm. suuren orkesterin ja teatteritaidetta sisältäneiden ”Neljä vuodenaikaa” -konserttien sekä Saimaan kanssa tehtyjen bändikeikkojen jälkeen artisti palaa takaisin rap-juurilleen. MIKKO-albumin julkaisukiertueella Pyhimys nousee lavalle pienemmällä ja intiimimmällä kokoonpanolla.

Pyhimys tunnetaan myös Teflon Brothersin ja edesmenneen Ruger Hauer-yhtyeen jäsenenä.

Ikärajaton keikka, erikseen rajattu anniskelualue.
Ovet klo 20, showtime klo 21.