event-249640 event-249640

Näyttelyt, Messut ja markkinat

PIKKUPALATSIN OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI


Järjestäjä:Pikkupalatsi
Paikka:Pikkupalatsi
Osoite:Hämeenpuisto 7
33210 Tampere
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippu.fi

PIKKUPALATSIN OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI

Pikkupalatsin opastettu tutustumiskäynti

Taide- ja antiikkikierroksella tutustutaan opastetusti koko upeaan, ulkopuolelta juuri korjattuun Pikkupalatsiin sekä nautitaan turvaväleistä huolehtien leivoskahvit eri juhlakerroksen saleissa, n. 2 tuntia.

Opas kertoo Pikkupalatsin historiasta samalla kun tutustutaan juhlakerroksen alkuperäisasuun saatettuihin juhlaviin saleihin antiikkihuonekaluineen kristallikruunujen loistaessa. Pääsalin harvinaisen suurista käsin puhalletuista ruusuikkunoista tulvii valoa saliin. Kellarikerroksen alkuperäisimpänä säilynyt biljardihuone henkii 1800-luvun lopun tunnelmaa. Sauna- ja allasosastolla nähdään Tuula Lehtisen uniikki lasimosaiikkityö Leilan puutarha, yksi Pohjoismaiden suurimmista lasimosaiikkitaideteoksista.

Tutustumiskäynnillä pääset tutustumaan myös Taide- ja antiikkikotiin, joka on tunnelmallinen entinen yksityiskoti Pikkupalatsin ylimmässä kerroksessa. Poikkeuksellisen kauniissa entisöidyssä vaaleassa kodissa nähdään myös mm. kultakauden suomalaista maalaustaidetta sekä aitoja Louis Sparren Iris-antiikkihuonekaluja. Kuulemme myös, miksi taiteilija Elin Danielson-Gambogin valokuva on olohuoneen seinällä. Kolmen salin käsin rekonstruoidut kattomaalauksen on omin silmin nähtävä. Lisänä myös hieno kokoelma suomalaisten taiteilijoiden taidelasia.

Ulkoa uusrenessanssi-tyylinen Pikkupalatsi rakennettiin alun perin v. 1898 Tampereelle Finlaysonin tehtaan isännöitsijän Christian Bruunin asunnoksi. Kiinteissä sisustuksissa on vieläkin nähtävissä Suomen taideteollisuuden isänä pidetyn Louis Sparren ja kädenjälki. Pikkupalatsi restauroitiin v. 2004–2005 rakennusaikansa henkeen ja sisustettiin antiikkihuonekaluin ja valaisimin. Ylimmän kerroksen Taide- ja antiikkikoti toimi aiemmin Leila Parhankankaan yksityisasuntona. Kulttuurihistoriallisesti arvokas suojeltu Pikkupalatsi on ollut suljettuna mittavan julkisivu-, ikkuna- ja piharemontin vuoksi vuosina 2019–2020. Sisustusta on päivitetty hieman esim. uusilla, Pikkupalatsin tyyliin sopivilla verhoilla. Pikkupalatsi avautuu remontin jälkeen tutustumiskäyntivieraille ja Taide- ja anttikkikierroksia pidetään näillä näkymin vain 31.3.2021 saakka.

Hämeenpuisto 7, Tampere (käyntiportti Puuvillatehtaankatu 8)

HUOM! Koronaturvallisuuden vuoksi: Emme myy lippuja ovelta, kaikki liput joko lippu.fi tai sen asiamiehiltä. Rajoitamme henkilömäärän max 25 hlöä/tutustumiskäynti. Tulethan vain terveenä. Edellytämme asiakkailtamme ja henkilökunnaltamme nenäsuu-suojaimen käyttöä, laita maski päähän jo ennen sisälle tuloa. Pidä huoli turvaväleistä sisääntulon yhteydessä. Käytäthän käsidesiä tullessasi, käsidesiä saatavilla Pikkupalatsin sisäänkäynnissä eteisaulassa. Kiitos kaikille ohjeiden noudattamisesta!