event-256498 event-256498

E-tapahtumat

Puheen kirjoittaminen ja argumentaatio


Järjestäjä:TikettiStream
Paikka:TikettiStream
Osoite:
Pääsymaksu:alk.79

Lähde:Tiketti

Puheen kirjoittaminen ja argumentaatio

Puheen kirjoittaminen ja argumentaatio

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Maaliskuun iltakoulu sopii kaikille, jotka joutuvat perustelemaan väitteitään: puhujille, kolumnisteille, esseisteille ja muille kirjoittajille. Opimme muun muassa, miten yleisö vakuutetaan, millaista on hyvä argumentointi ja miten jätetään muistijälki. Opettajina toimivat Kriittisen korkeakoulun puhetaidon ja argumentaation opettaja Severi Hämäri, kolumnisti, toimittaja ja tietokirjailija Maryan Abdulkarim sekä puhetaidon opettaja, kirjailija Juhana Torkki. Etätapahtuma on katsottavissa vain striimin kautta osoitteessa tiketti.stream viikon ajan 5.-12.3.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Yleisöanalyysi ja tyylikeinot 

Miten viesti muotoillaan yleisön näkökulma huomioon ottaen? Kriittisen korkeakoulun puhetaidon ja argumentaation opettaja Severi Hämäri esittelee iltakoulussa työkalun, jolla voi tarkastella omia ennakkokäsityksiä (puheen tai tekstin) yleisöstä. Työkalu perustuu retoriikan klassisiin psykologisiin perusperiaatteisiin: syihin, jotka saavat toisen ihmisen todella vakuuttumaan. Lisäksi Severi Hämäri kertoo, miten motivaatio, tunteet ja argumentit toimivat suhteessa toisiins sekä milloin kannattaa vaihtaa näkökulmaa. 

- Kutsu keskusteluun 

Miten rakentaa tekstiä yhteiskunnallisista aiheista, joista ihmisillä on vahvoja tunteita ja ennakko-oletuksia? Toimittaja Maryan Abdulkarim kirjoittaa kolumneja, jotka kutsuvat keskusteluun. Miten se käytännössä tehdään? Maryan Abdulkarim on toimittaja, kirjailija ja loistava väittelijä. Iltakoulussa hän kertoo, millaista on hänen mielestään hyvä argumentointi, ja miten mahdolliset vastaväitteet huomioidaan kirjoittaessa. Entä millaisia neuvoja voi antaa henkilölle, joka kokee, ettei tule kuulluksi tai ymmärretyksi?

- Vaikuttavuus ja muistijälki 

Miten puheeseen valmistaudutaan? Juhana Torkki on puhetaidon opettaja ja kirjailija. Iltakoulussa hän paljastaa kaavan, jolla puheesta saa vaikuttavan ja tunteita herättävän. Entä miten yleisössä saadaan aikaan muistijälki? Kaikkeen tähän on olemassa käytännöllisiä kikkoja, joita iltakoulussa opetellaan. Long Playn toimituspäällikön Anu Silfverbergin haastattelussa Juhana Torkki kertoo parhaat vinkkinsä puheen tekemisen prosesseihin. 

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 5.3.2021 alkaen aina 12.3.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti loppuu 12.3. klo 20:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

___________________

Tilaisuus 5.3.2021 klo 16.15 - 20.00

Huom. Tähän iltakouluun voi poikkeuksellisesti osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen eli aikana 5.-12.3. Stream-alustana toimii tiketti.stream . Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.