event-249476 event-249476

Musiikki

IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT-Klubi
Osoite:Hallituskatu 19
33200 Tampere
Pääsymaksu:34

Lähde:Lippu.fi

IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI

IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI
Musiikillinen show kiistellystä self help -ilmiöstä

Kantaesitys 8.10.2020 TTT-Klubilla

Ruotsalaisen yrityskouluttajan Thomas Eriksonin mukaan ihmiset voidaan jakaa punaisiin, keltaisiin, vihreisiin ja sinisiin persoonallisuustyyppeihin. Useimmat ihmiset ovat yhdistelmiä vähintään kahdesta väristä. Käyttäytymismalleiltaan vastakkaiset tyypit aiheuttavat toisissaan turhautumista ja saavat molemmat kysymään: miksi tuo idiootti käyttäytyy noin?

Idiootit ympärilläni on viime vuosien menestynein self help -kirja, joka on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle. Työpaikoilla tiimejä kootaan sen oppien mukaan, ja yksityiselämässä ihmiset luokittelevat innokkaasti itseään ja toisiaan sen väriyhdistelmien perusteella. Toisaalta Eriksonin kirjaa on syytetty pseudotieteeksi ja ”käytösoppaaksi niille, joilla on viisivuotiaan empatiakyky”. Voiko miljoona ruotsalaista olla väärässä?

TTT:n musiikillinen ja humoristinen Idiootit ympärilläni -show tutkii yhdessä yleisön kanssa, mitä tästä menestyskirjasta todella löytyy, ja mitä kysymyksiä se herättää. Miksi siitä on tullut niin suuri ilmiö, ja millaisia työkaluja se tarjoilee ihmisten välisen erilaisuuden ymmärtämiseen? Show avaa viihdyttävällä tavalla Eriksonin väriluokittelun juuria, sukeltaen Carl Jungin ja Hippokrateen ajatuksiin ja muihin jännittäviin järjestelmiin, joilla ihmisiä on kategorisoitu. Se kysyy, miksi erilaiset luokittelut ovat niin tenhoavia, ja mitä niistä voi oppia.

Alkuperäisteos Thomas Erikson
Näyttämöllä Hiski Grönstrand, Laura Hänninen, Juha-Matti Koskela, Maiju Saarinen
Työryhmässä lisäksi Juho Gröndahl, Otso Kautto

Liput 34/32/29 €