event-253122 event-253122

Musiikki, Musiikki, Lasten tapahtumat

KOM-AULAN OHJELMISTO


Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Aulanäyttämö
Osoite:Kapteeninkatu 26
00140 Helsinki
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippu.fi

KOM-AULAN OHJELMISTO

Kevät 2021

18.1.2021
Kari Hevossaari ja Kaj Chydenius

Oma maa

Suomalaisen runouden komeata peruskauraa Samuli Kustaa Bergh-Kalliosta ja Aleksis Kivestä Aulikki Oksaseen ja Ilpo Tiihoseen. Vanhimmat sävellykset ovat Marja-Leena Mikkolan “Kirkonkylän kahvilassa” vuodelta 1965 ja Eino Leinon “Tummana vierivi Tuonen virta” näytelmästä Tuonelan joutsen (1966). Kari Hevossaari on monipuolinen näyttelijä, tanakka barytoni ja hyvä ettei äskettäin ryhtynyt vielä lääkäriksi.


15.2.2021
Talvi-Maaria Turunen ja Kaj Chydenius
Runoja Suomesta

Suomalaiset klassikot Kivi, Leino ja Kianto avaavat tämänkin Suomi-illan, maantieteellinen retki Lapista ja Suomussalmesta Karjalaan ja Suomenlahdelle. Talvi-Maaria Turunen on Joensuussa asuva oopperasopraano, lujaa menossa kohti kansainvälisiä foorumeita.


22.2.2021
Milla Rumi

Milla Rumi on laulaja-lauluntekijä ja Johanna Kustannuksen artisti vuodesta 2014. Harvoin ja valitusti keikkaileva Rumi sapuu KOM-teatteriin elektronisena triona yhdessä tuottajaparinsa Miika Pylkkäsen sekä muusikko Anna Wilkmanin kanssa.

Milla Rumin viimeisin julkaisu Lilith jne. (2020) käsittelee tarinoita ja niiden luomis- ja muutosvoimaa. "Tarinat tekevät todellisuutta, niiden kertominen luo ja muuttaa kertojaa ja kuulijaa."


8.3.2021
Loiriplukari

Mitä saadaan kun yhdistetään Vesa-Matti Loiri -imitaatio, keikka, päiväkirjaklubi ja stand up show? Olkaa hyvät, Loiriplukari on valmiina viihdyttämään!

Loiriplukari on Kalle Taivaisen vahingossa syntynyt Vesa-Matti Loiria kunnioittava imitointiprojekti, jossa taide ja huumori kohtaavat omituisella tavalla.

"Mistä helvetistä te olette kotoisin?" - mies Vantaan keikalla.
"Mitä vittua täällä oikein tapahtuu?" - mies Jokelan keikalla.
"Tällaista poikkitaiteellista installaatiota pitäisi olla tarjolla joka viikonloppu" - mies Turun keikalla.


15.3.2021
Monna Kamu ja Kaj Chydenius
Muistoja

Kaj Chydeniuksen mielilaulajia jo 1960-luvulta, muusikkoperheen kuopus, joka teki arvostetun uran Agit-Prop-kvartetin alttona. Tämä lauluohjelma on hellä retrospektiivi hienojen vuosien suosikkisävelistä. Kielispektri on runsas: suomen ja ruotsin lisäksi kuullaan saksaa, espanjaa ja englantia.


22.3.2021
Heidi Kirves, Tuomas Hautala ja Aleksi Kauffmann
Olkoon niin!

Draamallinen lauluilta, jossa säveltäjä-pianisti Tuomas Hautala ja näyttelijä Heidi Kirves yhdessä multi-instrumentalisti Aleksi Kauffmannin kanssa esittävät Hautalan uusia sävellyksiä suomalaisten runoilijoiden teksteihin. Illan aikana kuullaan Saima Harmajan, Ilpo Tiihosen, Anja Snellmannin ja useiden muiden sanataitureiden havaintoja rakkaudesta. Olkoon niin! -lauluillassa syvennytään ensirakastumiseen, pettämiseen, pyyteettömään rakkauteen, kuoleman yli kantavaan kumppanuuteen – Rakkauteen.

Heidi Kirves - laulu
Tuomas Hautala - piano, koskettimet ja sävellys
Aleksi Kauffmann - sello, kitarat


29.3.2021
Kielo Kärkkäinen

Kielo Kärkkäinen on laulaja-lauluntekijä, jonka syvä ääni soi folkia, jazzia ja runoutta yhdistävässä uuden ajan laulelmassa. Texicalli Records julkaisee keväällä 2021 Kärkkäisen kolmannen albumin Laulajan muotokuva, joka herkistää ja hassuttelee runsailla lauluilla kultakurkun elämäntavasta.

Kielo on julkaissut kaksi albumia suomenkielistä folkia (Tule, 2017 ja Keitä me olemme, 2019) sekä kaksi espanjaa ja suomea yhdistävää maailmanmusiikkialbumia yhtyeensä Belizen kanssa (Paisajes y encuentros, 2017 ja Mis dos madres, 2019). Hän esiintyy aktiivisesti myös jazz-yhtyeensä Taming Mayn kanssa.

Yhtye:
Kielo Kärkkäinen, säv./san., laulu ja kitara
Matti Salo, laulu ja kitara
Sami Sippola, tenorisaksofoni


12.4.2021
Maruska Verona ja Kaj Chydenius
Rakkauden ovi

Maruska on freelance -näyttelijä, vieraillut mm. Kansallisteatterissa ja laulaa mielellään suomeksi ja ruotsiksi. Ohjelmassa on paljon lauluja rakkaudesta, onpa kunnianteko Lapin tytölle ja Martin Luther Kingille, eikä muutama uskonnollinen kannanottokaan päätä palele.


19.4.2021
Liisa Tavi ja Arto Piispanen
Rakkaudesta elämään - Lauluja nuoruudestani

"Rakkaudesta Elämään - Lauluja nuoruudestani" -konsertti sisältää nimensä mukaisesti Liisa Tavin ohjelmistoa 70-luvulta aina vuoteen 2000. Liisan lauluissa on korostunut humaani lähestyminen ja niistä tunnetuimpia ovat Violeta Parran laulut Elämälle kiitos ja Kun palaan taas nuoruuteeni sekä Kollaa Kestää yhtyeen Jäähyväiset aseille. Konsertissa kuullaan myös Liisan omia sävellyksiä.

Pianisti Arto Piispanen on kulkenut Liisan kanssa pitkän yhteisen matkan vuosikymmenten ajan ja yhteistyö on toiminut aina erityisen hyvin.

Liisa Tavi laulu
Arto Piispanen piano


3.5.2021
Liila Jokelin

Liila Jokelin on laulaja-lauluntekijä, joka rakastaa vahvaa tarinaa. Melankolista folk-laulelmaa, retrorockia sekä takapotku-punkia tuotannossaan yhdistelevä Jokelin julkaisi Risto Ylihärsilän tuottaman esikoisalbuminsa ''Kaamos on huono esileikki'' marraskuussa 2019 Helmi Levyjen julkaisemana.

''Todella harvoin, melkein ei-koskaan nykypäivän pop-musiikissa törmää vaaran tunteeseen, mutta tässä sitä jotenkin oli. Kai siksi ettei yhtään osaa laittaa sormea sen päälle, sanoa että kenenkäs tyttöjä sitä ollaan ja mistäs sitä tullaan. Mutta sanoisin että ehkä joltain samoilta suunnilta kuin tulevat Tom Waitsin laulujen aiheet, samoilta takakujilta.'' - Musiikkitoimittaja Susanna Vainiola Liila Jokelinin ''Kuolleiden puolue'' - singlestä


10. 5.2121
Elina Partanen ja Kaj Chydenius
Onerva ja Auni

Elina on turkulainen luokanopettaja, jonka ohjelma tällä kertaa esittelee kaksi huippulahjakasta ja –tuotteliasta naislyyrikkoa. Onerva Lehtinen tunnetaan L. Onervana, joka aina Eino Leinon ajoista lähtien teki valtavan runotuotannon.

Sitä ihaillaan edelleen kaikkialla, ja Onervan runoja on sävelletty todella runsaasti. Raahessa kulkee Onervan jälkiä Aunimarjut Kari (s. 1967), jonka lyyrinen tuotanto kattaa laajan ilmaisuarsenaalin, tästä runoilijasta tullaan puhumaan paljon ja kauan.


17.5.2021
Taikaa illassa

Viimeksi loppuunmyynyt Taikaa illassa palaa KOM-aulaan tuoden mukanaan KOM-teatterin juhlavuoden kunniaksi uutta taikuutta. Illan taikurit ovat Markus Tervo (Suomen Taikurit ry:n puheenjohtaja), Iivari Mikkonen (Taikuuden suomenmestari) ja vielä julkistamaton yllätysesiintyjä. Tervetuloa seuraamaan, miltä taikuus näyttää 2020-luvulla!