event-257721 event-257721

E-tapahtumat

OPEN ROAD SHOW - ENSI-ILTA-LIVESTREAM TALLENNE


Järjestäjä:Teatteri Avoimet Ovet
Paikka:Keikalla.fi-livestriimi
Osoite:Keikalla.fi
Pääsymaksu:17

Lähde:Lippu.fi

OPEN ROAD SHOW - ENSI-ILTA-LIVESTREAM TALLENNE

Tervetuloa mukaan Teatteri Avoimien Ovien ensi-iltaan kotisohvalta keikalla.fi-verkkoalustan kautta!

Open Road Show on hulvaton esitys kahden naisen road tripistä jossain päin luhistuvaa länsimaista sivilisaatiotamme.
Se perustuu yhdysvaltalaisen dramaatikon Steve Tesichin nykydraamaan On the Open Road, jonka on suomentanut Pentti Saaritsa nimellä Taivasalla.

Ohjaaja Hanna Kirjavaisen näyttämösovitus sommittelee eteemme moraalisen ihmiskokeen, jossa kaksi maailmanlopun luuseria yrittää lunastaa sisäänpääsyn muusta maailmasta eristäytyneeseen Vapaiden Valtioon. Missio hankaloituu, kun sisäänpääsymaksuksi tarkoitettu mukaan haalittu kulttuurivaluutta eli Picassot, Rembrandtit ja Nietzsche-siteeraukset ovatkin menettäneet arvonsa. Hinnaksi vaaditaankin koko kristillisjuutalaisen kulttuurin karnevalistista hautaamista.

Open Road Show on post-apokalyptinen musta komedia. Teatteri Avoimien Ovien feministisessä tulkinnassa tarinan antisankarit ovat keski-ikäisiä, partojen taakse piiloutuneita vihaisia naisia, jotka kirjaimellisesti kantavat mukanaan kokonaista kulttuurikerrostumaa ja jotka pysyttelevät elävien kirjoissa apinoimalla amerikkalaisten Hollywood-elokuvien maskuliinisia maneereja.

Maailman katastrofaalisesta synkkyydestä huolimatta Open Road Show ammentaa voimaa surrealistisesta huumorista. Esityksen innoittajia ovat muun muassa roskakulttuuri, Monty Python, showpaini, fake news, Mad Max -elokuva ja road movie -elokuvagenre. Esitys heijastelee iloisen röyhkeästi oman aikakautemme irvokkaita ilmiöitä älykkäällä, mutta ihmiskunnan kompuroinnille myötätuntoisella sydämellä.

Alkuteoksen nimi viittaa ”tien kulkijoihin”, joiksi alkukristittyjä myös kutsuttiin. Tien kulkijoina Avoimien Ovien näyttämöllä nähdään aikamme ykkösketjun komedienne Minna Kivelä sekä Ida Aalberg -palkinnolla ja Jussi-patsaalla palkittu Tiina Weckström. Esitys kuuluu Teatteri Avoimien Ovien taiteelliseen Toiset-ohjelmistolinjaukseen ja sen alateemaan sukupuoli. Linjauksen tarkoituksena on näyttämötaiteen keinoin tarkastella toiseutta yhteiskunnallisena, sosiaalisena ja filosofisena ilmiönä.

Sovitus ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Teksti Steve Tesich
Rooleissa Tiina Weckström, Minna Kivelä
Skenografia Ia Ensterä
Äänisuunnittelu Juuso Voltti
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Esityskuvat: Mitro Härkönen

Esitysoikeudet: Agency North ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Kommentoi tapahtumaa (0)