event-245069 event-245069

Musiikki, Lasten tapahtumat

PHILIP GLASS ENSEMBLE: MUSIC IN EIGHT PARTS


Järjestäjä:Philip Glass Ensemble
Paikka:Savoy-teatteri
Osoite:Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 27 € - max 87

Lähde:Lippu.fi

PHILIP GLASS ENSEMBLE: MUSIC IN EIGHT PARTS

Philip Glass

Savoyhin saapuvan Philip Glass Ensemblen konsertissa kuullaan ensimmäistä kertaa 50 vuoteen säveltäjän teos Music in Eight Parts.

Teos valmistui vuonna 1970, ja se ehdittiin esittää vain neljä kertaa, jonka jälkeen Glass hyllytti sen. Hän on itse kutsunut teosta ”hylätyksi työkseen.” Glass joutui huutokauppaamaan sävellyksen, koska tarvitsi rahaa seuraavaan suuresitykseensä.

Music in Eight Parts alkaa yksiäänisesti. Sen jokaisessa osassa sävellykseen tulee mukaan uusi nuotti. Teoksen edetessä sen äänimaisema alkaa muistuttaa harmonikkaa; se aukeaa ja sulkeutuu. Philip Glass on itse kuvaillut teoksen muodostuvan kahdeksasta toisilleen vastakkaisesta osasta. Glass laajensi myöhemmin tätä ajatusta vuosina 1971-74 säveltämässään teoksessa Music in Twelve Parts.

Philip Glass Ensemblen muusikot ovat soittaneet Glassin musiikkia yhdessä jo vuosikymmeniä. Glass perusti PGEn New Yorkissa vuonna 1968 omaksi ”musiikkilaboratoriokseen”. Tarkoituksena oli etsiä tapoja, joilla pystyttäisiin esittämään hänen teknisesti vaativaa, omaperäistä musiikkiaan, musiikkia, jonka kaltaista ei ennen oltu kuultu. Kehittäessään uusia esittämisen muotoja on yhtyeestä samalla tullut erottamaton osa Glassin musiikkia. Yhtyeellä onkin yksinoikeus esittää hänen musiikkiaan, vaikkei Philip Glass itse enää kierräkään heidän mukanaan.

Music in Eight Partsin lisäksi yhtye esittää konsertissa otteita teoksista Koyaanisqatsi, Glassworks, The Photographer ja Einstein on the Beach.

PGE esittää musiikkiani paremmin kuin kukaan muu. Tulen aina kannustamaan heitä heidän jatkaessaan musiikkini esittämistä.”– Philip Glass

Kesto n. 2h, sisältää väliajan

Tuotanto Savoy-teatteri


Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä