event-191140 event-191140

Näyttelyt

Sauli Suomela - Structural Landscapes


Järjestäjä:Suomen lasimuseo
Paikka:Suomen lasimuseo
Osoite:Riihimäki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Sauli Suomela - Structural Landscapes

Structural Landscapes on Sauli Suomelan yksityisnäyttely Suomen lasimuseossa. Suomela on koulutukseltaan muotoilija, joka toimii aktiivisesti myös taiteen kentällä. Hän työskentelee erityisesti lasi- ja maalaustaiteen alueilla ja pyrkii löytämään kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen tai jopa nivoutuu konkreettisemmin kokonaisvaltaiseksi maalauksen ja veistoksen hybridiksi.

Teosten valmistamisessa on hyödynnetty useita lasin työstämisen tekniikoita ja osassa teoksista on hyödynnetty myös muita materiaaleja, kuten akryyliä ja epoksihartsivaluja, kiinnostavan rakenteen, tekstuurin tai materiaaliyhdistelmän aikaansaamiseksi. Teokset eivät useinkaan ole perinteisellä tavalla toteutettuja lasiveistoksia, vaan ne ovat eräänlaisia kollaaseja, joissa lasi on sen eri muodoissaan visuaalisesti hallitseva elementti. Valetuissa lasiveistoksissa on hyödynnetty kierrätyslasia, joka tuo töihin oman ajankohtaisen ulottuvuutensa. Valetun lasin kiinnostavuus rakentuu raskaan materiaalin ja visuaalisen keveyden yhdistämisestä. Valettuna yhteen eri väriset lasit reagoivat toisiinsa erilaisin tavoin, jolloin niistä muodostuu kiehtovia kolmiulotteisia maisemia paksumpien kappaleiden sisään.

Kollaasitekniikoin työstetyissä teoksissa on ollut tavoitteena synnyttää erilaisia pintaefektejä ja haptisia tekstuureja rakenteisiin, joita ei ole perinteisin lasin työstämisen tavoin mahdollista saavuttaa. Näin työstetyt teokset ottava askeleen sivuun perinteisistä tavoista tehdä lasitaidetta ja luovat tätä kautta uusia tulkintoja lasitaiteen ympärille.