event-258912 event-258912

E-tapahtumat, Kurssit

TIEDEKULMA - STUDIA IURIDICA 2021 - JURISTI KRIISIN SILMÄSSÄ


Järjestäjä:Pykälä Ry
Paikka:Tiedekulma
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

TIEDEKULMA - STUDIA IURIDICA 2021 - JURISTI KRIISIN SILMÄSSÄ

Pykälä ry:n Studia Iuridica-seminaarissa tiedonnälkäiset oikkarit ja muut aiheesta kiinnostuneet pääsevät kuulemaan mielenkiintoisen ajankohtaisen juridisen kysymyksen ammattilaisten käsityksiä sekä osallistumaan itsekin keskusteluun esittämällä kysymyksiä tilaisuuden puhujille.

Koko maailma on joutunut kokemaan kovia meitä yllättäen kohdanneen maailmanlaajuisen pandemian vuoksi. Kuinka hyvin olemme todella valmistautuneet poikkeustilanteeseen? Perusoikeuksista on poikettu nopealla aikataululla ja valtioneuvosto on joutunut turvautumaan monenlaisiin ratkaisuihin koronakriisin edetessä – onko perus- ja ihmisoikeuskontrolli säilynyt myös näissä tilanteissa? Kuinka valtioneuvosto ja päättäjät pärjäävät ristiaallokossa, jossa vastassa on toisaalta oikeusoppineiden huoli perusoikeuksien turvaamisesta ja toisaalla paine yhteiskunnan selviämisestä pandemiatilanteessa?

Minkälaisia trendejä kansainvälinen kriisi tuo asianajotoimistojen tehtäviin, ja onko tapamme työskennellä muuttunut etäaikana pysyvästi? Entä mikä on asianajajien rooli oikeusvaltion puolustamisessa kriisin keskellä?

Tämän vuoden aiheena toimii juristi kriisin silmässä ja siitä ovat keskustelemassa valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen, oikeuskansleri Tuomas pöysti, sekä asianajotoimisto Boreniuksen toimitusjohtaja Casper Herler.