event-242245 event-242245

Teatteri ja ooppera

MIKSI IHMISELLÄ EI OLE HÄNTÄÄ?


Järjestäjä:Teatteri Vanha Juko
Paikka:Teatteri Vanha Juko, Sali
Osoite:Rautatienkatu 13
15110 Lahti
Pääsymaksu:25

Lähde:Lippu.fi

MIKSI IHMISELLÄ EI OLE HÄNTÄÄ?

Miksi ihmisellä ei ole häntää? on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.

Nämä luonnonhistorialliset ja ekologiset iltamat eivät saarnaa eivätkä paasaa eivätkä pelottele uhkakuvilla, mutta tärkeistä asioista puhutaan ja lauletaan kuitenkin oikeilla nimillä.
Eläinkunta, kasvikunta, kivikunta ja ihmiskunta näyttelevät tasapuolisesti päärooleissa näissä iltamissa.

Paras kotimainen runous ja kirjallisuus ovat edustettuina, mikä onkin enemmän kuin luontevaa, koska esimerkiksi itämerensuomalainen runous, Elias Lönnrotin Kalevala, Aleksis Kiven tuotanto ja Samuli Paulaharjun Lappi-kirjallisuus pursuavat eläviä ja oivallettuja näkymiä suomalaisesta luonnosta ja ihmisestä tämän luonnon ymmärtävänä ja kunnioittavana osapuolena.

Väliajan jälkeen esiintyvä ryhmä muuttuu orkesteriksi ja pidetään tanssit, mikäli koronatilanne sen sallii. Muussa tapauksessa kuullaan ja nähdään konsertti. Tanssikappaleet ovat luomua ekologisin ja eläimellisin teemoin. Mutta ennen kaikkea hyvää tanssimusiikkia kehoille, korville ja aivoille.

Miksi ihmisellä ei ole häntää? -iltamat käsikirjoittaa ja ohjaa Juha Hurme. Esityksen musiikillinen johtaja on Tuuli Kainulainen, joka lukeutuu myös esiintyvään ryhmään muusikkona, kuoronjohtajana ja näyttelijänä. Näyttelijöinä lisäksi ovat Minja Koski, Maria Nissi ja Markus Karekallas.

Iltamien ohjelmallinen osio kestää reilun tunnin. Väliajan jälkeen esiintyvä ryhmä muuttuu orkesteriksi ja pidetään tanssit, mikäli koronatilanne sen sallii. Muussa tapauksessa kuullaan ja nähdään konsertti. Tanssikappaleet ovat luomua ekologisin ja eläimellisin teemoin. Mutta ennen kaikkea hyvää tanssimusiikkia kehoille, korville ja aivoille.

**
Mainoskuva Kati Rapia