event-191226 event-191226

Näyttelyt

Lönnströmin kotimuseon perusnäyttely


Järjestäjä:Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
Paikka:Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
Osoite:Rauma
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Lönnströmin kotimuseon perusnäyttely

Tehtailijapariskunta Teresia ja Rafael Lönnström olivat suuria kulttuurin ja taiteen ystäviä. Heille kertyi vuosien aikana laaja kokoelma suomalaista ja ulkomaista kuvataidetta, hopea- ja posliiniesineitä, taidelasia ja tyylihuonekaluja. Lönnströmien koti valmistui Raumalle vuonna 1942 ja se avattiin museona vuonna 1988.

Taidekokoelman pääosa muodostuu suomalaisesta 1800- ja 1900-lukujen maalaustaiteesta. Kokoelman varhaisempia suomalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Pekka Halonen, Oscar Kleineh, Berndt Lindholm, Hjalmar Munsterhjelm, Victor Westerholm ja Victoria Åberg.

Kotimuseon esineistöön kuuluu suomalaisia ja ulkomaisia koriste- ja taide-esineitä. Kokoelmassa on suomalaista design-lasia seuraavilta suunnittelijoilta: Kaj Franck, Gunnel Nyman, Aimo Okkolin, Heikki Orvola, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka ja Tapio Wirkkala.

Eurooppaan ja Aasiaan suuntautuneilta liike- ja lomamatkoilta hankittuja esineitä ovat muun muassa 1800-luvun alkupuolella Kantonissa Daogang-dynastian aikana valmistettu mandariiniposliininen boolimalja, venetsialainen Veninin lasitehtaan tuotantoa oleva Paolo Veninin lasimaljakko 1940-luvulta sekä käsinmaalattu Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan Flora Danica -kahvikuppisarja.

Autenttisen kotimuseon sisustus, sen huonekalut, esineet ja taideteokset ovat edelleen samoilla paikoilla, joille Teresia Lönnström on ne aikoinaan asettanut.