event-258522 event-258522

E-tapahtumat

Suomalainen barokkiorkesteri: Bachin Collegium Musicum


Järjestäjä:TikettiStream
Paikka:TikettiStream
Osoite:
Pääsymaksu:alk.15

Lähde:Tiketti

Suomalainen barokkiorkesteri: Bachin Collegium Musicum

Bachin Collegium Musicum

Café Zimmermannin salongissa

Yksi merkittävä juonne nykyisen konserttikulttuurin syntyhistoriassa oli barokin ajan Saksan yliopistokaupunkien collegium musicum -kokoonpanot. Ylioppilaiden ja varakkaiden musiikinystävien muodostamat yhtyeet järjestivät konsertteja, joiden ohjelmassa oli niin soitinmusiikkia kuin maallista ja hengellistä vokaalimusiikkia. Leipzigin vauraassa kauppakaupungissa collegium musicum -toiminta sai alkunsa yliopiston piireissä 1600-luvun loppupuolella, mutta aivan uutta puhtia konserttielämä sai vuonna 1701, kun nuori Georg Philipp Telemann otti yhtyeen johtaakseen.

Telemann jätti Leipzigin jo muutaman vuoden jälkeen, mutta säännöllinen julkinen konserttitoiminta jäi pysyväksi osaksi kaupungin kulttuurielämää. Tunnetuin Leipzigin konserttipaikoista oli Café Zimmermann, jossa musisoitiin talvisin sisällä salongissa ja kesäisin ulkona puutarhassa. Johann Sebastian Bach asettui Leipzigiin kirkon musiikinjohtajaksi 1720-luvun alkupuolella, ja joitakin vuosia myöhemmin hän otti johtaakseen myös kaupungin collegiumin toiminnan. Bachisches Collegium Musicum -nimellä yhtye esitti niin Bachin omaa tuotantoa - konserttoja, klaveeriteoksia ja kantaatteja - kuin lukuisten muiden aikakauden nimekkäimpien säveltäjien teoksia. Tässä konsertissa kuullaan musiikkia, joka on soinut Café Zimmermannin salongissa Bachin aikana.

Kajsa Dahlbäck, sopraano
FiBO Players:
Kreeta-Maria Kentala, viulu
Anthony Marini, viulu
Tuula Riisalo, alttoviulu
Jussi Seppänen, sello
Petteri Pitko, cembalo
Eero Palviainen, teorbiKonsertin kesto: 1 h (ei väliaikaa)

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tallennetta osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Stream-koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Live stream perjantaina 7.5. klo 19:00. Tallenne on katsottavissa viikon ajan 14.5.2021 klo 23:59 saakka.

Lipunmyynti päättyy 14.5. klo 22:00.