event-254996 event-254996

Musiikki, Lasten tapahtumat

TTT-KLUBI: JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA


Järjestäjä:TTT-Klubi, Jaakko Laitinen, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha
Paikka:TTT-Klubi
Osoite:Hallituskatu 19
33200 Tampere
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippu.fi

TTT-KLUBI: JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA

Viime vuonna kulkutautipandemian kynnyksellä viidennen pitkäsoittonsa Börekin julkaissut Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä raha palaa Tampereelle.

Yli kymmenvuotisen olemassaolonsa aikansa yhtye on yhdistellyt musiikissaan ennakkoluulottomasti monenlaisia musiikillisia vaikutteita Kreikasta Guusiaan, säilyttäen johtotähtenään ja pääinspiraation lähteenään Balkanin tuliset rytmit ja kiharaiset melodiat sekä lappilaisen rempseyden. Ilo ja suru vuorottelevat kuin elämässä itsessään yhtyen slaavilaiseen tyyliin monesti kiihtyväksi sävelspiraalissa, missä vastakkaiset tunteet kimppuuntuvat erottamattomaksi kudelmaksi.

Yhtye on levittänyt ilosanomaansa 60 keikan vuositahdilla halki kaunista ja karua kotimaatamme Eirasta Inariin ja se on monesti mainittu maamme hurmoksellisimmaksi live-bändiksi. Ulkomaan eläjiä se on ilahduttanut yli 20 maassa ympäri Euraasiaa Lontoosta Kazakstaniin valloittaen kaikkialla musiikin ystävien sydämet puolelleen kirpeänsuloisella energiallaan, lappilaisella karismallaan ja mutkattomalla taituruudellaan.

Suomalaisyleisö on siinä suhteessa etuoikeutettu, että se voi edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi nauttia Laitisen sanoituksista, joiden muotokieli kumartaa niin vanhalle iskelmälle kuin kalevalalle, ammentaen aiheensa kuitenkin niin olevaisuuden olemuksen ja elämän synnyn kaltaisista syvistä kaivoista kuin peri-peräpohjalaisesta hurlumhei-elämästä sekä rakkauden vuosituhansia runoilijoita askarruttaneista ratkeamattomista kysymyksistä.

Viime vuosi oli erikoinen eikä tämäkään alkanut lupaavissa merkeissä, joten on aika soiton, joka tunnustaa elämän kauheuden mutta vie kuulijansa iloon, eli Lapland-Balkan musiikin.

Show klo 22, ovet klo 21:30.

Katso myös:
Kotisivut
Facebook