event-257682 event-257682

Näyttelyt

Ville Heimala


Järjestäjä:Laukon kartano
Paikka:Laukon kartano
Osoite:Laukontie 32
37370 Vesilahti
Pääsymaksu:15

Lähde:Tapahtumainfo

Ville Heimala

Menneen maailman kansatieteellisistä kokoelmista inspiroituneessa installaatiossa kuvanveistäjä Ville Heimala tulkitsee keramiikan kielellä luonnon ja kulttuurin salaperäistä vuorovaikutussuhdetta.

Heimala sulauttaa muinaissuomalaiset uskomukset ja luonnontieteelliset lainalaisuudet omaperäiseksi muotokieleksi. Laukkoon valmistuneet veistokset ovat tietoisesti eri tyyleillä ja tekniikoilla työstettyä keramiikkaa.

Erityisen kiehtovaan vuoropuheluun rouhean näyttelytilansa kanssa asettuvat dekoratiivisella mosaiikkitekniikalla toteutetut maan ja veden emot sekä vesilinnut, joiden hahmossa muinaisen Laukon shamaanit sukelsivat vainajien aliseen maailmaan.

Laukon suuressa taidekesässä myös Heikki Marilan, Tamara Piilolan, Eeva Peuran, Tapani Kokon ja Tiina Torkkelin näyttelyt. Kuuden hehtaarin kartanomiljöössä ravintola, kahvila, terasseja ja puoti.

Laukon kartano sijaitsee 40 km Tampereen eteläpuolella. Ajoaika Helsingistä, Turusta ja Porista alle 2 tuntia. Aukioloajat ja muut tiedot verkkosivuiltamme: www.laukonkartano.fi.