event-235335 event-235335

Näyttelyt, Muut

JUURI ROOT – Garden of Glass -lasitaidenäyttely, PART 2


Järjestäjä:Nuutajärven Galleria Osuuskunta, Pölkinvuoren Kasvimaailma
Paikka:Nuutajärven lasikylä ja Pölkinvuoren Kasvimaailma
Osoite:Pruukinraitti 15
31160 Nuutajärvi Urjala
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

JUURI ROOT – Garden of Glass -lasitaidenäyttely, PART 2

Uuden lasitaiteen näyttely Nuutajärven Lasikylässä ja Pölkinvuorella, Urjalassa 25.6.-30.9.2021

Uuden lasitaiteen näyttely on esillä tänä kesänä Nuutajärven Lasikylän lisäksi Pölkinvuoren Kasvimaailmassa, Urjalassa. Näyttely esittelee ulkoteoksia lasinpuhaltajilta, taiteilijoilta ja muotoilijoilta, jotka työskentelevät Nuutajärven Lasikylässä kuuman lasin parissa.

Näyttelyssä ovat mukana: Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Paula Pääkkönen, Janne Rahunen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

Näyttelyn ensimmäinen osa nähtiin viime vuonna ja tänä vuonna on vuorossa näyttelyn toinen osa, jossa kaikki teokset ovat molemmissa kohteissa esillä ulkona. Pölkinvuoren osuudessa näyttelykokonaisuudessa on mukana teoksia sekä viime vuodelta että muutama uusi teos. Nuutajärvellä uusien väliaikaisten näyttelyteosten lisäksi kävijöiden kannattaa tutustua alueella jo ennestään oleviin ulkoteoksiin.

Nuutajärven Lasikylä on monipuolinen matkailukohde, jossa on puhallettu lasia vuodesta 1793 saakka. Kylässä on kesäkaudella laadukas lounasravintola, kylähotelli, myymälöitä, taidekäsityöläisten työhuoneita ja näyttelyitä. Lasikylän keskeiset rakennukset ovat arkkitehti Chiewitzin käsialaa 1850-luvulta. Aukioloajat ja lisätiedot: www.nuutajarvi.fi

Pölkinvuori on luonnonkaunis elämys- ja puutarhapuisto, jonne ajaa Nuutajärveltä maalaiskylien läpi noin kymmenessä minuutissa. Pölkinvuorelta löytyvät kahvila ja terassi, puutarha-alan palvelut ja tuotteet, satokautena avomaan vihannekset suoraan maasta, usean hehtaarin metsäpuutarha, näköalapaikka, luonto- ja retkipolut sekä kota. Alueelle on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Aukioloajat ja lisätiedot: www.polkinvuori.com

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO yhteistyössä Pölkinvuoren kanssa. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. Näyttelyä on tukenut Urjalan kunta.


Lisätiedot ja tarkemmat avoinnaoloajat: www.nuutajarvi.fi, www.polkinvuori.com, www.nugo.fi