event-253749 event-253749

Näyttelyt

L3DNARDO DA VINCI


Järjestäjä:Kuopion museo
Paikka:Kuopion museo
Osoite:Kuopio
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

L3DNARDO DA VINCI

Uudistetun Kuopion museon avajaisnäyttely kertoo suuren renessanssineron tarinan ennennäkemättömällä tavalla, yhdistämällä lisättyä todellisuutta, hologrammeja ja immersiivistä tarinankerrontaa. Kuopion museossa perehdytään erityisesti Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Mukana on niin käytännöllisiä keksintöjä kuin mielikuvituksellisia sotakoneitakin, tärkeimpiä maalauksia unohtamatta.

Lentäminen kiehtoi Leonardoa, ja hän tutki väsymättä lintujen lentoa. Voisiko ihminenkin nousta siivilleen? Näyttelyyn tulee pieni, Kuopion luonnontieteellisen museon tuottama lisäosio lintujen lentämisestä.

L3DNARDO DA VINCI tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, jossa teknologia ja innovaatio hämmästyttävät ja yllättävät. Leonardo itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa. Näyttely huipentuu projisointien avulla luotuun immersiiviseen tilaan, jossa koko huoneen kattava liikkuva kuvapinta tempaa katselijan mukaansa.

L3DNARDO DA VINCI on italialaisen Medartec Distribution -yhtiön tuottama kansainvälinen kiertonäyttely, joka on ensi vuonna ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.

Näyttely esillä Kuopion museossa 16.1.2022 saakka.

Kuopion taidemuseossa esillä ollut osa L3DNARDO DA VINCI -näyttelyä sulkeutui 14.11.2021.