event-263143 event-263143

Teatteri ja ooppera

Äidinmaa

Järjestäjä:Salon Teatteri
Paikka:Vuohensaaren kesäteatteri, Satamakatu 102, Salo
Osoite:Satamakatu 102
24100 Salo
Pääsymaksu:min 26 € - max 30

Lähde:Tapahtumainfo

Äidinmaa

MUSIKAALI RAKASTAMISEN TÄRKEYDESTÄ JA ELÄMÄN VAIKEISTA VALINNOISTA

Salon Teatterin 60-vuotisjuhlavuoden kesäteatterinäytelmänä nähdään kotimainen Äidinmaa-musikaali.Äidinmaa on tarina vahvoista suomalaisista naisista. Se on kertomus yhden suvun naisten tekemistä uhrauksista ja valinnoista, mutta myös toivosta ja sukupolvien yli kantavasta äidinrakkaudesta.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat kahdelle aikatasolle; talvisotaa edeltävään kesään 1939 ja vuoteen 1989. Perunkirjoitustilaisuus suvun lakkautetussa kyläkaupassa saa Annin muistelemaan menneisyyttä ja romanssia, jonka seurauksena hän joutui raastavien valintojen eteen. Annin tyttärentytär Laura on saanut perintönä suvun naisten kantamat henkiset arvet, mutta myös kyvyn selviytyä traagisimmillakin hetkillä.

Äidinmaa-musikaali kantaesitettiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 Espoon kaupunginteatterissa. Tarinaa kuljettavan tunteikkaan musiikin ovat säveltäneet Esa Nieminen ja Niklas Rosström, laulujen sanoitukset ovat Annina Enckellin sekä Sinikka Svärdin. Käsikirjoitus on Annina Enckellin käsialaa ja se pohjautuu Aarni Kuorikosken, Niemisen ja Rosströmin alkuperäistarinaan. Näytelmän ohjaa salolaislähtöinen näyttelijä Toni Ikola.

​Rooleissa: Vilma Koskela, Ami Aspelund, Sari Koskela, Anni Salomaa, Peter Nyberg, Esa Lehtinen, Helena Boberg, Mikko Alm, Roope Pelo, Jerry Sarlin