event-263953 event-263953

Näyttelyt, Messut ja markkinat

ART OF POP


Järjestäjä:Art of Pop
Paikka:Helsingin Messukeskus
Osoite:Messuaukio 1
00520 Helsinki
Pääsymaksu:18

Lähde:Lippu.fi

ART OF POP

ART OF POP -näyttely koostuu Bob Dylanin maailmalla harvakseltaan nähdystä The Original Drawn Blank Series -kokoelmasta sekä Andy Warholin Posters -näyttelystä.

Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 12. kesäkuuta avautuva ART OF POP -näyttely sisältää kokoelmat kahdelta maailman tunnetuimpiin lukeutuvalta taiteilijalta. ART OF POP -näyttely on avoinna päivittäin sunnuntaihin 26. syyskuuta saakka.Helsingissä nähtävät Bob Dylanin The Original Drawn Blank Series -kokoelman työt ovat olleet julkisesti esillä aiemmin vain kerran. Posters puolestaan on maailman suurin Andy Warhol -julistenäyttely. Näyttelyn ovat suunnitelleet Näyttelyarkkitehdit Taina Väisänen ja Olli Laine.

ART OF POP järjestetään koronaturvallisesti kulloisenkin hetken viranomaisohjeita noudattaen, turvallisuusohjeet alla.

BOB DYLAN THE ORIGINAL DRAWN BLANK SERIES
Bob Dylania (1941) pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä lauluntekijöistä. The Original Drawn Blank Series -kokoelma koostuu Nobel-palkitun Dylanin musiikkikiertueillaan vuosien 1989-1992 piirtämistä kuvista. Esillä on kaikkiaan 92 teosta, joiden aihe kumpuaa Dylanin kiertueilla kohtaamista ihmisistä, tapahtumista ja maisemista. Dylan on tehnyt alkuperäisistä piirroksista kolme erilaista sarjaa käyttäen mm. vesi -ja öljyvärejä sekä guassi-tekniikkaa. Kaikki kolme sarjaa nähtiin ensimmäisen kerran julkisesti vuoden 2007 näyttelyssä Saksan arvostetussa Kunstsammlungen Chemnitz -museossa. Näyttelyn jälkeen nyt Helsingissä nähtävät työt jäivät Dylanille itselleen. Kaksi muuta sarjaa myytiin yksityisgallerialle, joka on sittemmin myynyt yksittäisiä töitä noin 70 000 punnan keskihintaan. Helsingissä näytteille pantava, ainoa kokonaisena pysyvä sarja on nykyään erään yksityisen taiteenystävän omistuksessa eikä sitä ole nähty julkisesti sitten Saksan vuoden 2007 näyttelyn. The Original Drawn Blank Series -kokoelman teokset kumartavat Henri Matissen ja Ernst Ludwig Kirchnerin kaltaisille moderneille mestareille ja paljastavat sanojen ja äänen alkemistin todelliset kyvyt muuttaa näkemänsä maailma kullaksi.

ANDY WARHOL POSTERS
Ikonisen pop-taiteilija Andy Warholin (1928–1987) Posters -näyttely sisältää noin 120 Andy Warholin itsensä suunnittelemaa, museolaatuista ja kehystettyä alkuperäisjulistetta 1960–1980-luvuilta, kirjojen, lehtien ja äänitteiden kansia, harvinaisia keräilyesineitä sekä kymmeniä Warholin julkaiseman Interview-lehden numeroita. Maailman suurin Andy Warhol -julistenäyttely on nähty Tampereella kesällä 2019.

Andy Warhol Posters 1928 - 1987 kokoelman omistaa Museum Kunst Gewerbe, Hampuri.

Yhteistyössä Pan - Art Connections.

TURVALLISUUS
Edellytämme kasvomaskin käyttöä näyttelyn tiloissa. Vaatimus kasvomaskin käytöstä koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Mikäli sinulla ei ole maskia mukana, maskeja on myytävänä näyttelyn sisäänkäynnillä. Olemme tehostaneet siivouskäytäntöjä ja saippuan, käsidesin sekä käsipyyhkeiden riittävyys on varmistettu kaikissa tiloissa. Suosittelemme lataamaan koronavilkku-sovelluksen puhelimeesi. Yhdessä teemme näyttelystä turvallisen!

Huomioithan nämä ohjeet vierailullasi Art Of Popissa:
- Käytä kasvomaskia museon tiloissa (yli 12-vuotiaat)
- Jos tunnet olosi kipeäksi, pysy kotona
- Laita käsidesiä heti astuessasi museon tiloihin
- Pese kätesi saippualla usein ja huolellisesti
- Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihasi yläosaan
- Muista 2 metrin turvavälit
- Suosi lähimaksua
- Huomioi, että palvelunaulakko on poissa käytöstä
- Itsepalveluna toimiva vartioimaton vaatesäilytys on vieraiden käytössä
- Huomioithan myös, että teosturvallisuuden vuoksi näyttelytilaan ei saa viedä: isoja laukkuja tai reppuja, nesteitä, sateenvarjoja tai valokuvausjalustoja.