event-259265 event-259265

E-tapahtumat

KUOLEMA TANSSII JA LAULAA


Järjestäjä:Musiikkiteatteri Kapsäkki
Paikka:Keikalla.fi-livestriimi
Osoite:Keikalla.fi
Pääsymaksu:6

Lähde:Lippu.fi

KUOLEMA TANSSII JA LAULAA

Musiikkidraama pohjaa venäläisen säveltäjän Modest Musorgskin laulusarjaan. Esityksessä lied- musiikki, teatteri ja visuaalinen taide sulautuvat luoden uuden ja monisävyisen maailman. Teoksen esityskieli on suomi.

Kuolema tanssii ja laulaa -musiikkidraama pohjautuu venäläisen säveltäjän Modest Musorgskin laulusarjaan “Kuoleman tansseja ja lauluja”. Esityksessä pohditaan suhtautumistamme kuolemaan: sen jatkuvaa läsnäoloa keskuudessamme ja yhteisömme tapaa surra - tai kieltää suru. Esityksen keskiössä on Kuolema, joka on väsynyt työhönsä ja miettii, miksi häntä pelätään. Kenen puolella hän oikeastaan on, hyvän vai pahan? Kuka päättää, kenestä tulee hänen asiakkaansa? Milloin ja miksi hänestä tuli Kuolema? Musorgskin musiikin lisäksi esityksessä kuullaan lauluja Pjotr Tšaikovskilta sekä pianomusiikkia Sergei Prokofjevilta. (Jaakko Kulomaan äänisuunnittelun myötä lied-musiikki muotoutuu uudeksi ja monisävyiseksi maailmaksi teknologiaa hyödyntäen. ) Esityksessä lied-musiikki, teatteri ja visuaalinen taide sulautuvat luoden uuden ja monisävyisen maailman.

Teoksen konseptisuunnittelu: Joonas Asikainen ja Lija Fischer/ohjaus ja käsikirjoitus: Lija Fischer/ äänisuunnittelu: Jaakko Kulomaa/valosuunnittelu: Jukka Kuronen/visuaalinen suunnittelu ja toteutus: Joonas Asikainen ja LijaFischer/laulujen suomennokset: Joonas Asikainen.

Tallennettu Musiikkiteatteri Kapsäkissä 28.3.2021. Ostettavissa 8.4.2021-8.7.2021 välisen ajan. Katseluoikeus 10 pv ostohetkestä.