event-266074 event-266074

Näyttelyt

ANTI - Contemporary Art Festival


Järjestäjä:ANTI – Contemporary Art Festival yhdistys ry
Paikka:Kuopion julkiset tilat
Osoite:Nahkurinkatu 1
70600 Kuopio
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

ANTI - Contemporary Art Festival

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 20. kerran Kuopiossa 14.-19.9.2021.

Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista ja antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Vuoden 2021 pääteos on helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku, joka vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon jätekeskukselle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä.

20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ANTI esittelee myös ikimuistoisimpia kuvia festivaalista vuosien varrelta kaksiosaisessa ANTIVERSARY 20 -näyttelyssä Kantissa, Kuopion museon aulassa, ja verkossa. Valokuvaaja Pekka Mäkisen kuvat ja videokuvaaja Kim Saarisen videot eivät kerro ainoastaan yhden festivaalin historiaa, vaan tarjoavat myös katsauksen pohjoissavolaiseen, suomalaiseen ja ulkomaiseen live art -taiteeseen ja julkiseen taiteeseen sekä niiden kehitykseen.

Kansainvälinen Shortlist LIVE! -tapahtumakokonaisuus järjestetään nyt kolmatta kertaa osana festivaalia, ja esittelemme neljä ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajiksi ehdolla olevaa taiteilijaa live-esitysten kautta. Palkinto jaetaan 18.9.2021 VR Konepajalla.