event-191245 event-191245

Näyttelyt

Juha Allan Ekholm: Botanical Garden New Era


Järjestäjä:Tupakkamakasiini, Pietarsaaren museo
Paikka:Tupakkamakasiini, Pietarsaaren museo
Osoite:Pietarsaari
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Juha Allan Ekholm: Botanical Garden New Era

Juha Allan Ekholmin teoksessa kasvit ovat arjen käyttöesineitä, jotka on valmistettu muovista ja muut installaation esineet sarjatuotantoa edustavasta teollisesta keramiikasta.

Näyttelyn kaksi pientä valokuvaa nivoutuvat installaation lähtökohdiksi, joista on edetty kauas. Niiden mukana olo on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Valokuvat ovat toisaalta tämän näyttelyn käynnistänyt voima, toisaalta ne kiinnittävät teokset taiteilijan tekemisen jatkumoon. Lopputulos on tilateos. Kokemus näyttelyssä saattaa etäisesti muistuttaa hetkeä keskeneräisessä puutarhassa tai työmaalla, joka on kuitenkin simulaatiota.

Osana BOTANICAL GARDEN – NEW ERA näyttelyä Tupakkamakasiinissa nähdään Anna Koivukankaan tila-aikateos JAR – RUUKKU sarjasta Cell Level Changes (Energy on Skin).
Teoksessa pohjoispohjanmaalainen Anna Koivukangas pohtii materiaa ja fyysistä tasoa suhteessa näkymättömään maailmaan käyttäen näyttelyn taiteilijaa liveart -teoksensa fyysisenä materiaalina. Tupakkamakasiiniin on ilmainen sisäänpääsy koko teoksen ajan sunnuntaina 21.11. klo. 12-16.