event-260576 event-260576

Teatteri ja ooppera, Muut

AHLFORS & SIIKALA, Svenska Teatern i Helsingfors


Järjestäjä:Svenska Teatern i Helsingfors
Paikka:Amos
Osoite:Pohjois esplanadi 2
00130 Helsinki
Pääsymaksu:28

Lähde:Lippu.fi

AHLFORS & SIIKALA, Svenska Teatern i Helsingfors

Ahlfors&Siikala

Ritva Siikala (synt.1941) ja Bengt Ahlfors (synt.1937) varttuivat aikuisiksi sotien jälkeisessä Suomessa. He ovat toimineet teatterissa yli puoli vuosisataa ohjaajina, johtajina, pedagogeina ja kirjoittajina. Kun he vuonna 1968 muuttivat yhteen ja hankkivat lapsen, heidän ystävänsä totesivat: ”Te ette kyllä vanhene yhdessä!” Viisikymmentä vuotta myöhemmin he juhlivat kultahäitä ja koronakesän 2020 he viettivät vapaaehtoisessa karanteenissa maalla. Siellä he kirjoittivat näytelmän omasta elämästään; dialogin, jonka he nyt esittävät itse. Se kertoo lapsuudesta pommisuojissa, leikeistä raunioissa, aikuiselämän kovuudesta ja loistosta, työn ja perhe-elämän välisistä konflikteista, mustasukkaisuudesta ja ammattikateudesta. Ja se kertoo rakkaudesta, joka on kestänyt vastoinkäymiset ja joka nyt on johtanut ainutkertaiseen yhteistyöhön näyttämöllä. Ahlfors&Siikala on pala isänmaan historiaa. Siinä katsoja saa kohdata kaksi taiteilijaa, jotka tässä vaiheessa tuntevat toisensa – ja jopa itsensä – siinä määrin, että uskaltavat haastaa yhteisen menneisyytensä näyttämöllä.

Kaksikielinen kaksois-stand-up suomeksi ja ruotsiksi. Kirjoittaneet ja esittävät Ritva Siikala ja Bengt Ahlfors.
Kesto: 1 tunti. Ei väliaikaa.


Tietoa ja tarjouksia uutiskirjeessä
Pysy kärryillä Svenska Teaternin tapahtumista myös vierailujen välillä! Tilaamalla uutiskirjeemme tiedät ensimmäisten joukossa tulevista uutuuksista, mahdollisista lisäesityksistä sekä ainutkertaisista konserteista ja tapahtumista.
Uutiskirjeemme on ruotsinkielinen, mutta ajoittain kirjeessä on myös kooste suomeksi tai linkki suomenkieliseen versioon.
Tilaa uutiskirje: https://svenskateatern.fi/fi/teatteri/uutiskirje/

Kaikkiin teatterin omiin esityksiin tarjolla tekstitys: https://svenskateatern.fi/fi/palvelut/tekstitys/
Tilaa väliaikatarjoilut etukäteen: https://cafesvenskis.fi/tilaa/

Alennusliput saman päivän esitykseen voimassa myyntitilanteen mukaan
Opiskelijat ja teatterialan ammattilaiset saavat alennuksia samana päivän esityksiin, kysy lisää teatterin lipunmyynnistä esityspäivänä. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana lippua ostaessa ja esitykseen tultaessa. Alennuslippuja myydään ainoastaan teatterilla.

Kommentoi tapahtumaa (0)