event-268267 event-268267

Urheilu ja liikunta, E-tapahtumat

SUOMI-UKRAINA MM2022-KARSINTA


Järjestäjä:UEFA
Paikka:Olympiastadion
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

SUOMI-UKRAINA MM2022-KARSINTA

Huuhkajien historiallinen arvokisakesä on nyt takanapäin ja on aika keskittyä uuteen unelmaan! Seuraavana tavoitteena on valloittaa maailman kentät – pelata MM-lopputurnauksessa.

MM-karsintapelit jatkuvat Ukrainaa vastaan kotona 9.10 Ukrainaa vastaan. Viime kotiottelussa Huuhkajat voitti hienosti Kazakstanin lukemin 1-0.

Euroopasta MM-lopputurnaukseen etenee 13 joukkuetta. Kymmenen karsintalohkon voittajat etenevät suoraan MM-lopputurnaukseen ja toiseksi sijoittuneet joukkueet, sekä kaksi UEFA Nations Leaguen lohkovoittajaa (yht. 12 joukkuetta) pelaavat MM-jatkokarsinnassa kolmesta viimeisestä lopputurnauspaikasta. MM-jatkokarsinnassa 12 joukkuetta arvotaan kolmeen neljän joukkueen karsintapolkuun, joissa joukkueet pelaavat keskenään yksiosaisen välierän ja finaalin. Jokaisen MM-jatkokarsintapolun finaalin voittaja etenee MM-lopputurnaukseen.Huuhkajilla on pelattuna MM-karsintaa kahden ottelun verran. Suomi pelasi tasapelit Bosnia-Hertsegovinaa (2–2) ja Ukrainaa (1–1) vastaan maaliskuun lopulla. Kesän EM-lopputurnauksessa Suomi jäi alkulohkoon voitettuaan Tanskan ja hävittyään Venäjälle ja Belgialle.