event-320619 event-320619

Näyttelyt

Arkadia-teatteri


Järjestäjä:Teatterimuseo
Paikka:Teatterimuseo
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Arkadia-teatteri

Arkadia-teatteri valmistui jo Teatterimuseon ensimmäiseen pysyvään näyttelyyn vuonna 1999. C. L. Engelin Helsinkiin 1820-luvulla suunnitteleman teatterirakennuksen pienikokoinen kaksoisolento muodostui pian kävijöiden suosikiksi.

Teatterimuseon Arkadia-teatterin näyttämöaukon leveys ja korkeus on puolet alkuperäisestä Arkadia-teatterista ja kaaren koristeet sekä esirippu ja kulissit on tehty Engelin luonnosten pohjalta. Myös pukuhuoneeseen, jonne pääsee näyttämön takanurkasta, on haluttu tuoda 1800-luvun teatterin tunnelmaa.

Arkadia-teatterin nimessäkin on historian havinaa. Samannimisessä teatterissa Helsingissä esiintyi ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri, Suomalainen Teatteri 1800-luvun loppuvuosikymmeninä. Suomalainen Teatteri näkyy myös näyttämön vastaisella seinällä olevassa dioraamassa, jossa on esillä näyttelyn vanhinta aineistoa, pukuja ja esineistöä 1800-luvulta.

Teatterin pukuhuoneessa voi vaihtaa roolia ja pukeutua unelmien sankariksi, primadonnaksi tai vaikka tiikeriksi. Esiripun avautuessa paikka valokiilassa on vapaa!

Kommentoi tapahtumaa (0)