event-191134 event-191134

Näyttelyt

Ihmisille ja kuoriaisille - Puutarhan salaisuus


Järjestäjä:Järvenpään taidemuseo
Paikka:Järvenpään taidemuseo
Osoite:Järvenpää
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Ihmisille ja kuoriaisille - Puutarhan salaisuus

Suomen taiteen kultakauden ajan taiteilijoiden rakastetut maalaukset ja kolme nykytaiteilijaa kutsuvat levähtämään, virkistymään ja nauttimaan, ja avaavat näkymiä myös puutarhan salatumpiin osiin, mullan alle, hyönteisiin, ja ihmisen ja luonnon suhteeseen. Ihminen sekä vaalii, viihtyy ja kasvattaa, mutta myös tuhoaa, muuttaa ja kadottaa.

Näyttelyssä nähdään teoksia Eero Järnefeltiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Helene Schjerfbeckiltä, Pekka Haloselta, Magnus Enckelliltä ja Albert Edelfeltiä. Lisäksi mukana on kolme nykytaiteilijaa: Pasi Rauhala, Tamara Piilola ja Liisa Hilasvuori.

Taiteilija Pasi Rauhalan (1978) tilausteos Eero Was Here (2022) kuvastaa paikkaa, joka esiintyy Järvenpään taidemuseon kokoelmaan kuuluvassa Eero Järnefeltin Kukkivaa kesää -maalauksessa (1918). Teoksessa nähdään mielikuvitusta kutkuttava Rauhalan kuvitelma siitä, mitä on saattanut tapahtua ennen Järnefeltin teoksen syntyä. Näyttelyssä nähdään myös Rauhalan Mäntän Kuvataideviikoille 2019 luoma teos Concrete Pixel, jossa ihmisen tuhoisa suhde luontoon tulee näkyväksi pikseli pikseliltä.

Taiteilija Tamara Piilolan (1977) suurikokoiset öljymaalaukset luovat ihmeellistä valoa ja houkuttelevat astumaan maalausten maailmoihin. Ne luovat portteja villiintyneisiin puutarhoihin, joiden äärellä näyttelykävijät voivat levähtää.

Taiteilija Liisa Hilasvuoren (1981) keraamiset installaatiot luovat katseen puutarhaan siementen ja hyönteisten tasolle, mustaan multaan, josta sikertää esiin elämää. Hilasvuoren teokset kutsuvat tarkastelemaan puutarhaa ja luontoa ihmisten ja hyönteisten yhteisenä kotina.

Ihmisille ja kuoriaisille - puutarhan salaisuus
Järvenpään taidemuseo
13.2.-28.8.2022

Pääsymaksut: 9€ / 8€ / 4€ / Alle 18-vuotiaat maksutta. Museokortti käy