event-281158 event-281158

Musiikki, E-tapahtumat

Uuden musiikin kilpailu, UMK 2022


Järjestäjä:Yle
Paikka:Logomo Turku
Osoite:Virtuaali
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Uuden musiikin kilpailu, UMK 2022

Vuonna 2022 Uuden musiikin kilpailun voitosta  kilpailevat Rasmus, Olivera, Isaac Sene, BESS, Tommi Läntinen, Younghearted sekä Cyan Kicks.  Kilpailu järjestetetään 26.2 ja voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa.

Cyan Kicks – Hurricane

Cyan Kicks perustettiin vuonna 2016, ja yhtye on tähän mennessä julkaissut kahden albumillisen verran musiikkia, jota on striimattu yli 10 miljoonaa kertaa. Yhtye kuvailee musiikkiaan omaleimaiseksi, eri tyylejä yhdisteleväksi moderniksi rockiksi.

BESS – Ram pam pam

Pop-artistiBESSin musiikin tunnusmerkkejä ovat tarttuvat sanoitukset ja tanssilliset rytmit. Vuonna 2019 julkaistua ja artistin nimeä kantavaa BESS-debyyttialbumia on striimattu yli 20 miljoonaa kertaa. Albumin isoimmaksi hitiksi ja suuren yleisön korvamadoksi nousi platinaa striimannut kappale Tempo.

The Rasmus – Jezebel

Lähes 30 vuotta pystyssä ollut The Rasmus on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Suurin hittiIn the Shadowsrikkoi kesällä 100 miljoonan kuuntelun rajan Spotifyssa. Biisin ilmestyessä vuonna 2003 se nousi myyntilistojen kärkeen ympäri maailmaa.

Younghearted – Sun numero

Vuonna 2015 perustettu Younghearted on julkaissut kaksi albumia. Ensimmäinen, vuonna 2016 ilmestynytNuorisydänylitti platinarajan, ja toisesta albumistaVapaaseurasi Emma-ehdokkuus Vuoden yhtye -kategoriassa. Bändin tunnetuimmat kappaleet ovat Hetkeksi jaVaikeeta.

Olivera – Thank God I’m an Atheist

Olivera tekee indiepoppia ja on julkaissut neljä omaa EP:tä. Yli 10 miljoonan kuuntelukerranNo moreon Oliveran isoin oma kappale, mutta hän kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille. Heistä nimekkäin lienee maailman tunnetuimpiin DJ-tuottajiin lukeutuvaTiësto,jonka biisiAfflictionon Oliveran käsialaa, ja jonka lauluosuuksista hän myös vastaa.

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua

Tämän vuoden UMK:n kilpailijoista pisimmän musiikkiuran on tehnyt Tommi Läntinen. Yli 40 vuotta musiikkia tehnyt Läntinen on julkaissut useita albumeita eri kokoonpanoissa, tehnyt tuhansia keikkoja ja paljon yhteistöitä eri artistien kanssa. Läntinen aloitti soolouransa vuonna 1994. Hänen suurimpia soolohittejään ovat Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuusekä Kevät ja minä.