event-282609 event-282609

Muut

HELMIME-miimikiertue


Järjestäjä:Auraco
Paikka:Helsingin kaupunginkirjastot
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

HELMIME-miimikiertue

Tanssi- ja miimiteatteri Auraco tarjoaa keväällä 2022 Helsingin kirjastoissa koettavan koomisista miiminumeroista koostuvan esityksen. Miiminumerot kuvaavat arjen iloja, onnen hetkiä ja kömmähdyksiä – joskushan asiat menevät enemmän kuin solmuun. Miimiesitykset eivät myöskään unohda mielikuvitusmaailmoja.

Miimi on uutta nousukauttaan elävä sanaton, monipuolinen taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden kautta. HELMIME rikkoo stereotypioita ja tuo näkyväksi miimin monipuolisuutta, eri tyylejä ja tekniikoita.


Esitykset nähdään maalis-toukokuun aikana helsinkiläisissä kirjastoissa. Tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia, eikä sanaton teos vaadi katsojilta kielellistä taitoa. Esitykset soveltuvat kaikenikäisille.

Esityksen jälkeen on mahdollista pitää noin 10 minuutin kestoinen yleisökeskustelu, jossa katsojilla on mahdollisuus kysyä miimistä tai kommentoida näkemäänsä. Esiintyjät ja yleisö voivat myös yhdessä kokeilla jotain miimin tekniikkaa.

12.3. Paloheinän kirjasto
19.3. Pohjois-Haagan kirjasto
2.4. Roihuvuoren kirjasto
9.4. Tapulikaupungin kirjasto
23.4. Lauttasaaren kirjasto
7.5. Pitäjänmäen kirjasto
14.5. Suutarilan kirjasto

Esitykset klo 13.00 & 14.00.

Esityksen kesto: 20 min.
Keskustelun kesto: 10 min.
Kieli: sanaton
Hinta: ilmainen
Työryhmä: Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk, Kati Lehtola
Tuotanto: Salla Kurronen / Pragma Helsinki
Viestintä: Essi Brunberg / Pragma Helsinki

Kiertue tuotetaan yhteistyössä Auracon, Helsingin kaupunginkirjaston ja Pragma Helsingin kanssa.
Kiertuetta tukevat Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Auraco on omaleimainen ja vahvasti visuaalinen tanssi- ja miimiteatteri, joka tekee esityksiä kaikenikäisille. Ryhmän toimintaa johtavat koreografi Päivi Aura ja tanssi- ja miimitaiteilija Kati Lehtola.