event-272420 event-272420

Teatteri ja ooppera

Vikke Nilo - ihminen!


















Järjestäjä:Rovaniemen Teatteri - Lapin Alueteatteri
Paikka:Lämpiö
Osoite:Jorma Eton tie 8
96101 ROVANIEMI Rovaniemi
Pääsymaksu:min 18 € - max 30

Lähde:Netticket

Vikke Nilo - ihminen!

"Koskettava veijaritarina elämän mittaisesta pakomatkasta

Kalle Päätalon rakastettuihin teoksiin Viimeinen savotta ja Kairankävijä pohjautuva Vikke Nilon elämäntarina. on koskettava veijaritarina vapaudesta, rakkaudesta sekä ennen kaikkea armeliaisuudesta.

Vikke Nilo on 6-vuotias jäädessään orvoksi ja köyhän piian avioton lapsi huutokaupataan. Halpa huutolaispenska! Huoranpenikka! Luukoira! Elämän valttikortit ennustavat pojalle surkeaa tulevaisuutta ja moni musertuisi jo lähtötilanteessa, mutta ei Vikke. Hän on kuin vieteriukko, joka toistuvastikin maahan painettuna ponnahtaa pystyyn ja jatkaa kiihkeää taivaltaan läpi vuosikymmenten. Äidin, rakastavan sylin, kaipuu ei hellitä koskaan, mutta vapaus on silti lento-jätkälle kodin lämpöä tärkeämpää.

Luvassa on vauhdikas, voimallinen ja visuaalinen seikkailu, jossa elämännälkä, kokemusten jano sekä huomionkipeys vievät teräväpäistä Vikkeä hurjalla sykkeellä eteenpäin. Aina eivät Viken teot ole kunniakkaita eikä luonne kovinkaan jalo, mutta armoton veijari hän on. Ja mitä tulee poroihin… niillähän on mystinen merkitys etenkin jätkän varsitien viime hetkillä. Viken matkassa kulkee alusta loppuun yksi aivan erityinen Poro.

Rovaniemen Teatterille Vikke Nilon maailman dramatisoi ja ohjaa Miisa Lindénin, jonka aiemmat Päätalo-tulkinnat ovat olleet huippusuosittuja. Viken roolissa tämän eri elämänvaiheissa nähdään Rovaniemen Teatterin Paula Miettinen, Juuso Nykänen ja Marko Syysmaa. Mukana on myös itseoikeutetusti Päätalon tekstien ja tunteiden armoitettu tulkitsija, näyttelijä Pirjo Leppänen.

ESITYSPAIKKA
Lappia talo, Rovaniemen Teatterin suuri näyttämö Tieva.

LIPUT


Peruslippu 30 € / eläkeläiset 28 € / opiskelijat & työttömät 18 €
/ Yli 20 hengen ryhmät ota yhteys myyntipalveluun.

Kommentoi tapahtumaa (0)