event-281668 event-281668

Teatteri ja ooppera

Vikke Nilo - Ihminen!Järjestäjä:Rovaniemen Teatteri
Paikka:Lappia-talo, suuri Tieva näyttämö
Osoite:Jorma Eton tie 8 A
96100 Rovaniemi
Pääsymaksu:min 18 € - max 30

Lähde:Tapahtumainfo

Vikke Nilo - Ihminen!

Koskettava veijaritarina elämänmittaisesta pakomatkasta. 

Helmikuussa Rovaniemen Teatterin suuren näyttämön valtaa Kalle Päätalon rakastettuihin teoksiin Viimeinen savotta ja Kairankävijä pohjautuva Vikke Nilon elämäntarina. Vikke Nilo on 6-vuotias jäädessään äidistään orvoksi. Elämän valttikortit ennustavat hellyyttä vaille jääneelle poikaselle surkeaa pelionnea myös tulevaisuudessa. Moni musertuisi jo lähtötilanteessa, mutta ei Vikke. Hän on kuin vieteriukko, joka toistuvastikin maahan painettuna ponnahtaa pystyyn ja jatkaa kiihkeää taivaltaan läpi vuosikymmenten. 

Se on koskettava veijaritarina vapaudesta, rakkaudesta sekä ennen kaikkea armeliaisuudesta. Luvassa on vauhdikas, voimallinen ja visuaalinen seikkailu, jossa elämännälkä, kokemusten jano sekä huomionkipeys vievät teräväpäistä Vikkeä hurjalla sykkeellä eteenpäin. Ja mitä tulee poroihin… niillähän on mystinen merkitys etenkin jätkän varsitien viime hetkillä. Viken matkassa kulkee alusta loppuun yksi aivan erityinen Poro.

Kalle Päätalo oli kirjailijana tarkan kuvauksen mestari. Rovaniemen Teatterille Vikke Nilon maailman dramatisoi ja ohjaa Miisa Lindén, jonka aiemmat Päätalo-tulkinnat ovat olleet huippusuosittuja. Koreografina vierailee Tuomas Juntunen sekä lavastus- ja pukusuunnittelijana Kati Lamppu. Musiikista vastaa teatterin kapellimestari Minna Siitonen. Viken roolissa tämän eri elämänvaiheissa nähdään Rovaniemen Teatterin Paula Miettinen, Juuso Nykänen ja Marko Syysmaa. Mukana on myös itseoikeutetusti Päätalon tekstien ja tunteiden armoitettu tulkitsija, näyttelijä Pirjo Leppänen.