event-275727 event-275727

Teatteri ja ooppera

AGNES


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö
Osoite:Niiralankatu 2
70600 Kuopio
Pääsymaksu:min 26.5 € - max 30.5

Lähde:Lippu.fi

AGNES

Minna Canth – Juha Hurme
AGNES
Ennakko 2.9.2021 ja ensi-ilta 3.9.2021 Maria-näyttämöllä
Ohjaus ja sovitus: Juha Hurme

Juha Hurme ravistelee Minna Canthin novellia raikkaasti mausteenaan hersyvä, pikantti huumori. Agnes kertoo tarinan kahdesta koulutytöstä, jotka kasvavat hyvin erilaisiksi naisiksi. Liisalle riittää koti, perhe ja Kuopio koko elämän näyttämönä. Agnes ei tyydy arkiseen: ”…Avarassa maailmassa… on alituista vaihtelua…ihmiset ovat hilpeitä, älykkäitä ja kehittyneitä. Minä en tulisi toimeen enää muualla kuin Pietarissa. Niin, mahdollisesti sentään myöskin Pariisissa.

Mutta tyytyisikö maailmannainen – tai puolimaailman - Anttiin, Liisan ainoaan ja ikiomaan? Näemme Liisan mustasukkaisuuden syviin ytimiin ja hänen kyvyttömyyteensä hallita omia tunteitaan. ” Joku tottunut ja kokenut suuren maailman mies olisi tuossa situaatiossa voinut pitää päänsä kylmänä, nähnyt tarkoituksen ja nauranut sille. Mutta Antti oli liian yksinkertainen, liian rehellinen; hän ruhjahti suin päin paulaan.”

Esitys tarjoilee tunnemyrskynsä riemastuttavasti. Juha Hurme ankkuroi ydinkohtauksia alkuteoksen aikojen Kuopion laulu- ja soittojuhliin: Sydämet läpättävät kiihkeän eritahtisina, mutta laulu ja soitto, ne raikaavat!

Rooleissa: Annukka Blomberg, Emma Castrén (vier.), Oliver Kollberg (vier.), Verneri Lilja (vier.), Seija Pitkänen ja Roosa Söderholm (vier.)