event-286733 event-286733

Muut

Arrow 22 harjoitus


Järjestäjä:Puollustusvoimat
Paikka:Niinisalo
Osoite:Säkylä
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Arrow 22 harjoitus

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 22 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa sekä Säkylässä 2. - 13. toukokuuta 2022. Harjoitukseen osallistuu lisäksi kansainvälisiä joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.

Arrow 22 - harjoituksen tarkoituksena on kehittää mekanisoitujen joukkojen toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kehittää kansainvälisen avun vastaanoton ja isäntämaan tuen antamisen suorituskykyä. Lisäksi tarkoituksena on kehittää puolustusvoimien yhteistä tulenkäyttöä.

Harjoitukseen osallistuu lisäksi kansainvälisiä joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.
Isosta-Britanniasta osallistuvan harjoitusjoukon muodostaa noin 120 hengen panssarivaunukomppania. Joukon pääkalustona on Challenger 2 - taistelupanssarivaunu. Latvian harjoitusjoukkona on jalkaväkijoukkue, jonka vahvuus on noin 40 henkeä. Sen kalustona ovat Suomessa valmistetut Patrian uudet panssariajoneuvot. Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen (USAREUR) ratsuväkieskadroonan vahvuus harjoituskokoonpanossa on noin 110 henkilöä. Joukon pääkalustona harjoituksessa ovat Stryker -taisteluajoneuvot. Virolaisen harjoitusjoukon muodostaa 40 hengen panssarijääkärijoukkue, jonka kalustoa ovat CV9035 rynnäkköpanssarivaunut.

Seuraa harjoitusta Maavoimien Facebook- ja Twitter-kanavilla hashtagilla #arrow22.