event-286824 event-286824

Musiikki, Muut, E-tapahtumat

Eurovision Song Contest 2022Järjestäjä:EBU
Paikka:Turin, Italy
Osoite:Virtuaali
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Eurovision Song Contest 2022

Vuosittain järjestettävä Eurovision laulukilpailut eli Euroviisut on innokkaasti odotettu tapahtuma, johon Euroopan yleisradiounionin aktiiviset jäsenmaat voivat osallistua. Jokainen Euroviisuihin osallistuva maa lähettää kilpailuun yhden musiikkiesityksen, ja kansainvälisen finaalin aikana esitykset asetetaan paremmuusjärjestykseen. Voittajamaa järjestää Euroviisut seuraavana vuonna. Euroviisut on järjestetty vuodesta 1956 saakka.

Suomen edustajana tänä vuonna on The Rasmus kappalellaan Jezebel.  Rasmuksen voitto selvisi sen jälkeen, kun yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet oli laskettu yhteen. Yhtye sai yhteensä 310 pistettä.

Vuonna 2021 voittaja oli Måneskin, Italiasta kotoisin oleva yhtye, joka valloitti Euroopan sydämet. Måneskinin voittajakappale oli Zitti E Buoni. Vuonna 2022 Euroviisut järjestetään siis Italiassa nyt kolmatta kertaa Euroviisujen historiassa.

Vuoden 2022 kilpailuun osallistuu 40 maata. Armenia ja Montenegro palaavat kilpailuun kahden vuoden tauon jälkeen. Venäjä jätettiin ihan oikein ulos kilpailuista Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi.

Kilpailun semifinaalit järjestetään 10. ja 12. toukokuuta ja finaali 14. toukokuuta 2022