event-191171 event-191171

Näyttelyt

Imagine! Mitä jos! Rauma triennale 2022


Järjestäjä:Rauman taidemuseo
Paikka:Rauman taidemuseo
Osoite:Rauma
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Imagine! Mitä jos! Rauma triennale 2022

Rauma Triennalen kuraattorit ovat Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto ja taiteilija Teemu Mäki.

Imagine! Mitä jos! -näyttelyssä mukana on maalaustaidetta, valokuvataidetta, elokuvia, veistoksia, installaatioita ja runoutta parilta kymmeneltä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Mukana ovat Emma Ainala, Petri Blomqvist, Dovilè Dagiené (LT), Mollu Heino, Eeva Honkanen, Touko Hujanen, Maippi Ketola & Harri Vähänissi, Riikka Keränen, Hanna Koikkalainen, Airi Kuronen, Marjo Levlin, Metamorfooseja (työryhmä), Kristina Norman (EE), Yoko Ono (JP/USA), Paavo Paunu, Jaakko Pietiläinen, Sepideh Rahaa (IR/FIN), Sara Rantanen, Toisissa Tiloissa (työryhmä), Kari Vehosalo ja 10 runoilijaa.

Näyttelyyn sisältyy myös yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos, joka syntyy yhteistyössä raumalaisten harrastajaryhmien kanssa. Yhteisötaideteoksen ohjaamisesta vastaa Teemu Mäki. Tänä kesänä Triennale jalkautuu myös 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Euraan osana Rauman taidemuseon tavoitetta lisätä korkeatasoista nykytaidesisältöä Rauman alueelle kestävän kehityksen hengessä. Euran Kauttuan Ruukinpuiston taiteilijoita ovat Petri Blomqvist, Mollu Heino, Touko Hujanen ja Marjo Levlin.

Rauman taidemuseo järjestää Rauma Triennalen nyt toista kertaa. Kyseessä on kuitenkin monikymmenvuotinen perinne, joka on jatkoa museon vuodesta 1977 lähtien järjestämälle Itämeren nykytaidebiennaalille.

Kommentoi tapahtumaa (0)