event-288524 event-288524

Näyttelyt, Lasten tapahtumat, Muut

ECO-FEMINA Nykytaidenäyttely Tyynelä Gallery, LohjaJärjestäjä:KühlTuli Productions ry
Paikka:Tyynelä Gallery, Vanjoentie 18, 09630 Koisjärvi
Osoite:Vanjoentie 18
09630 Lohja
Pääsymaksu:min 0 € - max 5

Lähde:Tapahtumainfo

ECO-FEMINA Nykytaidenäyttely Tyynelä Gallery, Lohja

ECO-FEMINA - Ympäristötaidetta, installaatioita, maalauksia ja ääniteos Tyynelä Galleryssä Lohjalla 108-vuotiaassa hirsitalossa järvimaisemissa

ECO-FEMINA on nykytaidenäyttely Tyynelä Galleryssa Retlahden kylässä, Lohjalla. Galleria avaa ovensa ensimmäistä kertaa yleisölle ollen auki joka sunnuntai 24.7-25.9.2022 kl 12-18. Näyttely haastaa perinteiset taiteen esittämisen ja kokemisen tavat. Nyt luonto on ottanut Tyynelän 108-vuotiaan hirsitalon haltuunsa. Näyttelyn taide käsittelee mm. ihmisen ja luonnon yhteiseloa.

Luvassa on ennakkoluulotonta nykytaidetta viideltä taiteilijalta: ympäristötaidetta, installaatioita ja maalauksia, joiden ympärille on sävelletty paikkasidonnainen ääniteos. Puolet hirsitalosta on korkeaa avointa tilaa ja teoksia voi tarkastella uudesta perspektiivistä toisen kerroksen kävelysillalta. Kokonaisia huoneita kattavien installaatioiden materiaaleina on käytetty etupäässä kierrätysmateriaaleja. Galleriassa on myös gift shop, josta katsojan mukaan voi tarttua taiteilijoiden oheistuotteita. Tapahtumassa on kahvi - ja pullatarjoilu.

Näyttelyn kuratointiprosessi on perustunut taiteilijoiden väliseen dialogiin, jonka kautta teokset ovat alkaneet keskustelemaan keskenään. Tämä ryhmänäyttely ei ole vain kokoelma yksittäisiä teoksia vaan dialogin kautta syntynyt kokonaisuus, joka myös aidosti pyrkii herättämään tunteita ja pohdintaa taiteen kokemisessa.Tule kokemaan nykytaidetta hirsitaloon järvimaisemiin autenttiseen maalaismiljööseen!

Taiteilijat: 
Jonna Suurhasko @jonnasuurhasko, Sini Kallio @sinikallioart, Hilkka Helmi @hilkkahelmiart, Marlena Luukkonen @artmarlenaluukkonen, Timo Ahjotuli @ahjotuli
Äänitaide: Deep Roots (Nancy Tahlfeldt & Taru Kulhia)
Video näyttelystä: Juza Erti @djjuza
Kuraattori: Terese Kühl @teresekuhl
Tuottaja: KühlTuli Productions ry (Terese Kühl & Timo Ahjotuli)
Yhteistyökumppanit: Paloaseman Panimo (Nummi), K-Market Landen (Saukkola), Runaway Plan (Lohja), Kangaspaikka (Nummela), Inspirational Art Magazine (UK)
Pääsylippu: 5 e (12-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi), maksu käteisellä tai Mobilepay: 0407280903 (viestiksi sähköpostiosoite, jonne lähetetään lippu ja linkki näyttelyvideoon)