event-191238 event-191238

Näyttelyt

Ahon kalasoppaa- teemaopastus


Järjestäjä:Ahola
Paikka:Ahola
Osoite:04400 Järvenpää
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Ahon kalasoppaa- teemaopastus

Vieraita virtasi Aholaan kuin kestikievariin konsanaan, ja monesti Ahon kalakeitto oli päivän pelastus. Venny Soldan-Brofeldt ei ollut ajalleen tyypillinen emäntä, mutta kyllä Aholassa silti niin oma perhe kuin vieraatkin saivat vatsansa kylläisiksi. Venny oli säästeliäs lämmittäen edellisen päivän tähteitä, ja Tilli-sisko kävi aika ajoin auttamassa puutarhanhoidossa.

”Olen sitäpaitsi huomannut, että tuore leipä on vanhaan raamatulliseen tapaan taitettava eikä leikattava veitsellä -- vasta silloin nautinto onkin täydellinen.” (Venny kirjoittamassaan kirjassa Merimajamme ja me, 1930. WSOY)

Ahola on teemaopastuksella mukana Tuusulanjärven alueen yhteisessä tapahtumassa Ruokaa läheltä, joka järjestetään 17.9. -25.9.2022. Tapahtumaviikon aikana paikalliset yritykset ja yhteisöt voivat järjestää lähiruokaan ja -juomaan liittyviä erilaisia tapahtumia, ohjelmapalveluita, luentoja ja retkiä, joissa yleisö voi kokea uusia ruokaelämyksiä, tutustua paikallisiin ruokatuottajiin sekä kokea lähiruoan ja kulttuurin mielenkiintoisia yhdistelmiä.

Lauantaina 24.9. klo 11 Aholan teemaopastukselle "Ahon kalasoppaa" voi osallistua museon pääsylipun hinnalla tai Museokortilla

Kommentoi tapahtumaa (0)