event-290185 event-290185

Musiikki

Anna Murtola Trio: Fuego Por DentroJärjestäjä:Rovaniemen kaupunki
Paikka:Monde
Osoite:Pohjolankatu 4-6
96100 ROVANIEMI Rovaniemi
Pääsymaksu:7

Lähde:Netticket

Anna Murtola Trio: Fuego Por Dentro

Anna Murtola Trio: Fuego Por Dentro

pe 23.9. klo 18.00 Anna Murtola Trio: Fuego Por Dentro , Tapion kylätalolla, Tapionmutka 36, 97280 Tapionkylä

Liput NetTicket / Osviitta 7€, ovelta 10

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, oululaislähtöisen Anna Murtolan, projekti Fuego Por Dentro vie yleisön matkalle flamencoperinteen lisäksi arabialaisen musiikin, tangon ja muiden maailman musiikkikulttuurien säveliin. Trio-kokoonpanossa Murtolaa säestää Suomen eturivin kitaristeihin lukeutuva flamencokitaristi Joonas Widenius. Perkussioista vastaa monipuolinen flamenco- ja lattariperkussionisti Ricardo Padilla.

Murtolan vuonna 2018 julkaistu esikoisalbumi "Fuego Por Dentro" (Sisäinen Tuli) on ensimmäinen Suomessa julkaistu flamencolaululevy. Se on kerännyt runsaasti positiivisia arvioita sekä Suomessa että ulkomailla, mm. nousten amerikkalaisen radiokanavan maailmanmusiikkilistan ensimmäiselle sijalle.

Sibelius Akatemian ja tanskalaisen Royal Academy of Musicin maisteriohjelmasta maailmanmusiikin maisteriksi valmistunut Murtola on juuriltaan vahvasti kiinni flamencon perinteessä, mutta toimii myös monipuolisesti muusikkona ja sooloartistina tehden yhteistyötä muusikoiden, tanssijoiden, taiteilijoiden ja projektien kanssa yli kulttuuri- ja genrerajojen.

Murtolan 2018 julkaistu esikoisalbumi ”Fuego Por Dentro” on herättänyt laajalti mielenkiintoa sekä kerännyt positiivisia arvioita maailmanmusiikin kentällä. Levyä on kehuttu muun muassa ennakkoluulottomaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi joka onnistuu vangitsemaan flamencon tulen. Albumi ylsi myös amerikkalaisen maailmanmusiikkiradiokanavan World Music Chart -listan ensimmäiselle sijalle. Murtolan toinen albumi, laulajan pohjoisista juurista inspiraationsa saanut "La Tierra Blanca" julkaistaan alkuvuodesta 2022.

Anna Murtola (laulu)
Joonas Widenius (kitara)
Ricardo Padilla (perkussiot)

"Fuego Por Dentro on hätkähdyttävä pohjois- ja eteläeurooppalaisen musiikkiperinteen liittouma"
Keskisuomalainen

"Laulajan ääni on lämmin ja ilmaisuvoimainen, ja Murtola heittäytyy flamencon surumielisiin, riipiviin ja ahdistaviin tunteisiin, mutta myös leikittelevään rytmiseen ilotteluun. Huikean taitava muusikkojoukko luo yhdessä Murtolan kanssa mielenkiintoisia äänimaailmoja."
Turun Sanomat

”Eivät tällaiset taiteilijat ilmesty tyhjästä. Heidän taiteessaan on pitkän traditioon perehtymisen ja omakohtaiseksi kokemisen tuomaa syvyyttä, hienosyistä ja sopivan arvoitukselliseksi jäävää uutta kulttuurista näkökulmaa."
Kaleva

Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto

Kommentoi tapahtumaa (0)