event-282655 event-282655

Näyttelyt

Herukkakiisseliä ja porkkanapiirakkaa- teemaopastus Suvirannassa


Järjestäjä:Suviranta
Paikka:Suviranta
Osoite:Järvenpää
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Herukkakiisseliä ja porkkanapiirakkaa- teemaopastus Suvirannassa

Suvirannassa talvea varten säilöttiin kaikkea mahdollista, ja Järnefelteillä suvun venäläinen perinne vaikutti ruokakulttuuriin. Paljon saatiin satoa omasta pihasta, missä Saimi vielä pitkälle syksyyn asti hääri, mutta käytiin myös Helsingissä asti Stockmannilla herkkuja hakemassa.

”Koko talo tuoksuu mämmille, vastalaitetulle sahdille ja tuoreelle leivälle.” Totesi Saimi kerran pääsiäisenä (Sitaatti kirjasta Onnellista asua maalla, 2013 Siltala)

Suviranta on teemaopastuksella mukana Tuusulanjärven alueen yhteisessä tapahtumassa Ruokaa läheltä, joka järjestetään 17.9. - 25.9.2022. Tapahtumaviikon aikana paikalliset yritykset ja yhteisöt voivat järjestää lähiruokaan ja -juomaan liittyviä erilaisia tapahtumia, ohjelmapalveluita, luentoja ja retkiä, joissa yleisö voi kokea uusia ruokaelämyksiä, tutustua paikallisiin ruokatuottajiin sekä kokea lähiruoan ja kulttuurin mielenkiintoisia yhdistelmiä.

Suvirannan Ruokaa läheltä- teemaopastukselle su 25.9. klo 11 tulee ilmoittautua etukäteen https://vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta


Kommentoi tapahtumaa (0)