event-191201 event-191201

Näyttelyt

Lataa aivosi luonnossa


Järjestäjä:Suomen luontokeskus Haltia
Paikka:Suomen luontokeskus Haltia
Osoite:Espoo
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Lataa aivosi luonnossa

Luonto hoitaa meitä ihmisiä tutkitusti monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme. Luonnossa kannattaa siis virkistäytyä ja luontoa kannattaa suojella – suojelemalla luontoa suojelemme myös itseämme.

Haltiaan Lataa aivosi luonnossa -näyttely tutustuttaa luonnon terveysvaikutuksiin ja antaa ideoita niistä nauttimiseen aiempaa tietoisemmin. Näyttely johdattaa sinut muun muassa sienestämään, katselemaan mielenmaisemaasi, aistimaan luonnon tuoksuja, lähtemään oikealle luontopolulle sekä kaiken tämän kautta ymmärtämään, miten kokonaisvaltaisesti luonto meitä oikeastaan helliikään.

Lataa aivosi luonnossa -näyttelyssä kulkiessasi saat monin eri aistein havainnoida sitä, kuinka luonto vaikuttaa meihin ihmisiin, vaikka olisimmekin kasvaneet urbaanissa ympäristössä. Näyttely antaa tiedon lisäksi vinkkejä ja inspiraatiota siihen, kuinka jokainen meistä voi esimerkiksi aktivoida aistejaan luonnossa aiempaa tiedostavammin.

Kierroksen päätteeksi voi Haltian ulko-ovelta suunnata suoraan läheiselle Maahisenkierroksen luontopolulle (2 km) mietiskelemään näyttelyn antia ja siellä saatuja tietoja sekä vinkkejä. Myöhemmin keväällä 2021 avattava luontopolku kulkee Nuuksion järviylängön komeassa maastossa kauniin, kallioisen vanhan metsän keskellä. Kyseessä on esteetön reitti, joka on siispä kuljettavissa myös lastenrattaiden sekä pyörätuolin kanssa. Reitti huipentuu esteettömälle näköalalavalle, josta on kauaskantoinen näkymä Nuuksion Pitkäjärvelle ja kumpuileviin metsiin.

Luonto tekee hyvää kaikille, eikä sen vaikutuksista nauttiminen ole kiinni fyysisestä kunnosta – riittää, että luonnossa oleskelee. Näyttelyn opit voit ottaa mukaasi jatkossa myös ihan jokaiselle luontoretkellesi – ota niitä kertaava esite mukaasi Haltiasta tai lataa se itsellesi netistä, niin voit palata näiden asioiden äärelle koska tahansa.

Näyttelykokonaisuus on toteutettu yhdessä Aivoliitto ry:n ja Folkhälsan rf:n kanssa.

Kommentoi tapahtumaa (0)