event-191260 event-191260

Näyttelyt

Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin


Järjestäjä:Wahlbergin museotalo
Paikka:Wahlbergin museotalo
Osoite:Uusikaupunki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin

Uudenkaupungin museo on tuottanut uuden suunnistuspelin, jota pelataan omatoimisesti Uudenkaupungin keskustassa kännykällä tai tabletilla. Suunnistuksessa yhdistyvät mobiililaitteen käyttö, liikkuminen sekä uuden oppiminen.

Peli alkaa osoitteesta Rauhankatu 8, missä on ensimmäinen suunnistusrasti. Pelaaja menee siis osoitteeseen Rauhankatu 8, kirjoittaa selaimeensa play.seppo.io, ja kirjautuu pelisivustolle koodilla FB422A. Pelialustalle avautuu kartta, jonka mukaan suunnistetaan pelirastilta toiselle numerojärjestyksessä.

Jokaisella rastilla on tehtävä, joka aukeaa mobiililaitteen kartalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Mobiililaitteen sijaintitiedot on siis tärkeää laittaa päälle ennen pelin aloittamista.

Tehtävät liittyvät Uudenkaupungin historiaan, ja niiden avulla pelaaja oppii, miltä kaupunki on näyttänyt sata vuotta sitten. Pelaaja auttaa sadan vuoden takaa Uuteenkaupunkiin saapunutta aikamatkaaja Eerik Anderssonia tunnistamaan oudon näköiseksi muuttuneita rakennuksia kotikaupungissaan.

Lisätietoa pelistä löytyy Uudenkaupungin museon nettisivuilta www.uudenkaupunginmuseo.fi, ja tulostettun pelikartan voi halutessaan hakea mukaan Wahlbergin museotalosta (Ylinenkatu 11) tai Uudenkaupungin matkailutoimistosta (Rauhankatu 10).

Peli on osa Opi museossa -viikkoa, mutta on avoinna kaikille pelaajille elokuun lopusta aina lokakuun loppuun saakka.

Kommentoi tapahtumaa (0)