event-191202 event-191202

Näyttelyt

Malmin lentokenttä ja Wanha Rouva


Järjestäjä:Suomen Ilmailumuseo
Paikka:Suomen Ilmailumuseo
Osoite:Vantaa
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Malmin lentokenttä ja Wanha Rouva

Maria-Pelagea Keurulainen on helsinkiläinen 40-vuotias itseoppinut harrastekuvaaja. Hän aloitti valokuvaamisen järjestelmäkameroilla vuoden 2014 alussa äidiltään joululahjaksi saamallaan kameralla. Lentokoneisiin ja Malmin lentokenttään Maria tutustui mennessään vapaaehtoiseksi Malmin Lentoaseman Ystävien teltalle vuoden 2014 Helsinki International Air Show’hun. Kentällä ollessaan hän näki ja varsinkin kuuli DC-3:n "Wanhan Rouvan" ensimmäistä kertaa. Tästä alkoi pikkuhiljaa Marian ja Wanhan Rouvan yhteinen taival, aluksi konetta valokuvaten ja vuodesta 2015 lähtien DC-yhdistyksen operoiman ja huoltaman koneen miehistössä.

Näyttelyn valokuvat ovat kokoelma yhteiseltä alkutaipaleelta. Kaikki kuvat ovat olleet esillä aiemmin useammassa paikassa. Tukea kuvien näyttelykuntoon saattamiseen ovat antaneet malmilaiset toimijat: DC-3 -kuvat on tuottanut Raparperitaivas ja painatuksen tarjonnut MV-Kuvat.

Näyttely on nähtävillä Ilmailumuseon Avia-kabinetissa kevätkaudella 2022 museon aukioloaikoina silloin, kun kabinetti ei ole varattuna kokouskäyttöön. Kokoustilanteen voi varmistaa museon asiakaspalvelusta, p. 044 754 2930. Malmin lentokenttä ja Wanha Rouva -näyttelyyn on vapaa pääsy.

Ilmailumuseon julkaisemaa kirjaa ”Kolmosten siivillä – DC-2- ja DC-3-lentokoneet Suomessa” (2016) on saatavilla museokaupasta.


Kommentoi tapahtumaa (0)