event-267272 event-267272

Näyttelyt

Mika Taanila: Film Reader


Järjestäjä:Ars Nova
Paikka:Ars Nova
Osoite:20700
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Mika Taanila: Film Reader

Mika Taanila (s. 1965) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Taanilan teosten raaka-aineena ovat menneisyydestä jäljelle jääneet tallenteet, elokuvat, populaarikulttuurin tuotteet, teknologia ja taide. Taanila luo taideteoksia kierrättämällä, koostamalla, leikkaamalla ja miksaamalla arkistomateriaalia tai eri lähteitä uuteen muotoon. Lopputuloksena on oivaltavaa käsitetaidetta, kokeellista elokuvaa, syväluotavaa media-arkeologiaa ja cinefiilin intohimoa elokuvaa kohtaan.

Taanila liikkuu vakiintuneiden taidemuotojen välimaastossa ja teokset ovat useamman tekijän summa. Analoginen ja digitaalinen, valmis ja itsetehty, metodi ja sattuma, oma ja lainattu sekoittuvat teoksissa toisiinsa. Asioita jyrkästi rajaamalla tai kokonaan poistamalla esiin suodattuu taiteen pohdintoja ajasta, liikkeestä ja valosta.

Taanilan teoksia on nähty mm. Kasselin Documentassa (2012), Venetsian biennaalissa (2017) sekä lukuisissa muissa kansainvälisissä näyttelyissä ja elokuvafestivaaleilla. Taanilalle myönnettiin Ars Fennica -palkinto vuonna 2015.

Kommentoi tapahtumaa (0)